Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προέβη ο Κουίνσι Τζόουνς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Hollywood Reporter. O βετεράνος μουσικός παραγωγός ισχυρίστηκε ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν ρατσιστής και πως αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο δεν θα συνεργαζόταν μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: Megadeth: Ανακοίνωσαν την απόλυση του μπασίστα τους - Ο David Ellefson κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

Ο μουσικός παραγωγός, γνωστός και για την παραγωγή άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον, όπως τα Thriller, Off The Wall και Bad, έκανε το σχόλιο αφού δήλωσε ότι δεν θα συνεργαζόταν με τον Έλβις: «Ήταν ένα ρατσιστικό κάθαρ... Θα το βουλώσω τώρα. Αλλά κάθε φορά που έβλεπα τον Έλβις, τον καθοδηγούσε ο [τραγουδοποιός] Ότις Μπλάκγουελ, λέγοντάς του πώς να τραγουδήσει.»

Ωστόσο, το δημοσίευμα του Hollywood Reporter αναφέρει ότι ο Μπλάκγουελ είχε πει στην εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν το 1987 ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ τον Έλβις Πρίσλεϊ. Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο 88χρονος Τζόουνς εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ποτέ δεν θα συνεργαζόταν με τον θρύλο της ροκ, υπενθυμίζοντας μια ιστορία σχετικά με τον διευθυντή ορχήστρας Τόμι Ντόρσι. «Έγραφα μουσική για τον Ντόρσι τη δεκαετία του '50. Τότε, ήρθε ο Έλβις και ο Τόμι είπε: «Δεν θέλω να παίξω μαζί του».

Ο ρατσισμός στο Χόλιγουντ

Ο Κουίνσι Τζόουνς υπενθύμισε επίσης τις πρώτες μέρες της καριέρας του, όπου αντιμετώπισε φυλετικές διακρίσεις. «Με κάλεσαν να κάνω το Mirage με τον Γκρέγκορι Πεκ [το 1965] και ήρθα στο Χόλιγουντ. Ήμουν ντυμένος με το αγαπημένο μου κοστούμι και ο παραγωγός ήρθε να με συναντήσει στα στούντιο της Universal. Όπως περπατούσε, ξαφνικά σταμάτησε σε κατάσταση σοκ και απευθυνόμενος στον [επιβλέποντα μουσικής] Τζο Γκέρσενσον, αναφώνησε: «Δεν μου είπατε ότι ο Κουίνσι Τζόουνς είναι μαύρος!». Τότε, δεν χρησιμοποιούσαν μαύρους συνθέτες σε ταινίες», εξήγησε ο ίδιος.

Ξένες γλώσσες και φυλετικές διακρίσεις

Στη συνέντευξη, ο Τζόουνς μίλησε και στα ρωσικά, πριν αποκαλύψει ότι μιλάει συνολικά 26 γλώσσες και μπορεί να γράψει σε επτά. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δικές του μάχες ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, δηλώνοντας ότι οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter «έρχονταν εδώ και πολύ καιρό» και θυμήθηκε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία του 1978 The Wiz, ο Μάικλ Τζάκσον μιμoύνταν τον Έλβις Πρίσλεϊ. «Ο κόσμος έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη, αλλά είναι όλα το ίδιο για μένα: μισογυνισμός, ρατσισμός. Πρέπει να μάθεις πώς να μισείς κάποιον. Δεν έρχεται με φυσικό τρόπο το μίσος, εκτός αν έχεις εκπαιδευτεί. Απλώς πιστεύω ότι είναι πολύ κακή συνήθεια. Αυτοί οι ρατσιστές, Θεέ μου. Ασιάτες! Πώς στο διάολο να θυμώσεις με μια Ασιάτισσα;», διερωτήθηκε ο Τζόουνς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA