Μενού
  • Α-
  • Α+

Το reunion των Friends κυκλοφόρησε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πλατφόρμα του HBO Max και προκάλεσε ντελίρριο ενθουσιασμού σε όσους το περίμεναν με τόση ανυπομονησία και σε όσους το είδαν. Υπήρξε όμως και ένα κομμάτι σχολιασμού που ήταν σίγουρα κάπως απρεπές και εστίασε στον Matthew Perry. Ο ηθοποιός που φάνηκε να μη μπορεί περισσότερο απ΄όλους να ξεπεράσει επαγγελματικά τη σειρά και τη φήμη που του έφερε, ήταν σχετικά αγνώριστος στο reunion, με το πρόσωπο του να έχει κάπως αλλοιωθεί και την ομιλία του να μην είναι τόσο καθαρή.

Αυτή η εικόνα δεν είναι πρωτόγνωρη για τον Μάθιου Πέρι. Στο παρελθόν, τις εποχές που παιζόταν η σειρά Φιλαράκια, είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και σε αρκετές συνεντεύξεις του τότε δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Γι΄αυτό κιόλας εμφανιζόταν πάντοτε μαζί με τους άλλους 5 που ήταν το στήριγμά του και έπρεπε να έρθει το φινάλε της σειράς για να μιλήσει ανοιχτά για τις εξαρτήσεις του και το πόσο τον στήριξαν οι φίλοι του.

Ο Πέρι είναι αυτός από τους 6 που έχει δεχτεί από τα media στο παρελθόν την περισσότερη κακή δημοσιότητα. Πριν μερικά χρόνια κάποιες φωτογραφίες του με απεριποίητα νύχια, είχαν γίνει πρώτο θέμα. Οι εισαγωγές και εξαγωγές του από τις κλινικές απεξάρτησης το ίδιο. Πριν μερικές ημέρες, το φλερτ που έκανε με μια 19χρονη σε εφαρμογή γνωριμιών, δεν άργησε να πάρει προεκτάσεις. Η εικόνα του στο reunion επίσης σχολιάστηκε με άκομψο τρόπο.

Αυτό που αποκαλύπτεται λοιπόν είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα που του άφησαν οι εξαρτήσεις μετά από τόσα χρόνια. Απλώς ο Μάθιου Πέρι είχε πάει λίγες ημέρες πριν το γύρισμα στον οδοντίατρο, είχε κάνει απονεύρωση και ήταν ακόμα υπό την επήρεια των παυσίπονων, ενώ πονούσε αρκετά. Στο παρελθόν, ο Πέρι έχει αναφερθεί εκτενώς στη σχέση του με το αλκοόλ και τις ουσίες. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του στο ξεκίνημα της 7ης σεζόν στα Φιλαράκια, όπου είναι φανερά αδυνατισμένος, ύστερα από μερικούς μήνες παραμονής σε κλινική απεξάρτησης. 

«Δεν θυμάμαι τρία χρόνια από τα γυρίσματα. Δεν θυμάμαι τίποτα από αυτά… κάπου μεταξύ της τρίτης και της έκτης σεζόν δεν έχω καμία μνήμη» είχε πει στο BBC Radio το 2016. Στην δεκαετία των Friends, ο Πέρι είχε εκμυστηρευτεί πως τον κατέβαλλε πάρα πολύ η σκέψη ότι μπορεί να μην είναι αστείος και το να μην κάνει τους υπόλοιπους στα γυρίσματα να γελάνε. Αυτό απορροφήθηκε από το σενάριο και ενσωματώθηκε στο ρόλο του Τσάντλερ που δε μπορούσε να δεχτεί ότι δεν είναι ο πιο αστείος της παρέας.

Ο Πέρι έπινε αρκετά σε αυτά τα χρόνια, ενώ έπαιρνε Vicodin (φάρμακο που συνταγογραφείται συνήθως για χρόνιους πόνους), μεθαμφεταμίνες και μεθαδόνη. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει  καταφέρει να μείνει νηφάλιος και γι΄αυτό το 2013 εγκαινίασε το Perry House, έναν χώρο απεξάρτησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA