Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και παραγωγός, Όπρα Γουίνφρεϊ, μετά τη Lady Gaga και τον πρίγκιπα Χάρι, μίλησε στη νέα σειρά της Apple Tv+, με τίτλο The Me You Can't See, αφιερωμένη στην ψυχική υγεία, παραγωγή που έχει αναλάβει η ίδια μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι. Η Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για τον επί τρία χρόνια βιασμό της, από τον ξάδελφό της, όταν εκείνη ήταν 9 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Lady Gaga: Συγκλονιστική εξομολόγηση για τον βιασμό της - «Με πέταξε έγκυο σε μια γωνία»

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η Όπρα Γουίνφρεϊ μιλάει για τον βιασμό της, αφού το 1986 το είχε κάνει δημόσια, ωστόσο η διαφορά τώρα είναι πως έδωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Με δάκρυα στα μάτια διηγήθηκε τον γολγοθά της, λέγοντας πως «στα 9 και 10 και 11 και 12 ετών, βιάστηκα από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το σεξ, δεν είχα ιδέα από πού προέρχονταν τα μωρά, ούτε καν ήξερα τι μου συνέβαινε» και πρόσθεσε: «είναι κάτι που δέχτηκα», λέγοντας πως η εμπειρία της έμαθε «ότι ένα κοριτσάκι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες».

Εκείνη την εποχή που μίλησε ανοιχτά για τον βιασμό της από τον ξάδελφό της, αναφέρθηκε και σε έναν φίλο της μητέρας της, που επίσης την κακοποίησε σεξουαλικά. «Για πολύ καιρό, έφερα αυτό το φορτίο μαζί μου και φοβόμουν να το πω σε κάποιον, γιατί νόμιζα ότι ήταν δικό μου λάθος», δήλωσε τότε στους New York Times.

Παράλληλα, στη σειρά της Apple Tv+ μίλησε και για την σωματική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια της γιαγιάς της. «Επειδή μεγάλωσα φτωχή, και χωρίς τρεχούμενο νερό και πήγαινα στο πηγάδι και με χτυπούσε πολύ δυνατά έχω τόση συμπόνια για τους ανθρώπους, που έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που εξήγησε, πάντως, η σπουδαία παρουσιάστρια και παραγωγός της Αμερικής, είναι πως «η αφήγηση της ιστορίας, το να είσαι δυνατός να πεις δυνατά, "αυτό συνέβη σε μένα", είναι κρίσιμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA