Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο πιο εκκεντρικός σκηνοθέτης, που ανέδειξε υποτιμημένους ηθοποιούς και δε δίστασε να παίξει με όλα τα είδη ταινιών, έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κινηματογράφο του Χόλιγουντ και κατέχει μια περίοπτη θέση στην καρδιά των σινεφίλ. Στα 58 του χρόνια, ωστόσο, σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει τη σκηνοθεσία και να αποσυρθεί.

Διαβάστε ακόμη: Leonardo DiCaprio: Πουλάει το υπερπολυτελές ρετιρέ του στο Μανχάταν για 8,5 εκατ. δολάρια

Η τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, είναι το Κάποτε στο Χόλιγουντ, με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και τον Μπράντ Πιτ, που κυκλοφόρησε το 2019 και απέσπασε θετικά σχόλια. Πιθανόν, όμως, να μην είναι και η τελευταία της καριέρας του, αφού ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θα αποσυρθεί από τη σκηνοθεσία, όταν συμπληρώσει τις δέκα ταινίες. Άφησε να εννοηθεί δε, πως ίσως η δέκατη και τυχερή να ήταν μια ακόμη συνέχεια του Kill Bill.

Καλεσμένος λοιπόν στο podcast, Pure Cinema, ο Κουέντιν Ταραντίνο μίλησε γι’αυτή του τη σκέψη, εκφράζοντας την ανησυχία πως αν συνεχίσει να δουλεύει για τον κινηματογράφο, κινδυνεύει να τελειώσει την καριέρα του με μια κακή ταινία. «Οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν απαίσιες τελευταίες ταινίες. Συνήθως, οι χειρότερες ταινίες τους είναι και οι τελευταίες τους. Αυτό συνέβη με τους σκηνοθέτες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου που γύρισαν τις τελευταίες τους ταινίες το '60 και το '70, κάτι που επαναλήφθηκε και με τους περισσότερους σκηνοθέτες του νεότερου Χόλιγουντ στα τέλη του '80 και τη δεκαετία του '90», είπε χαρακτηριστικά.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, πάντως, είχε δηλώσει πως βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον να γράφει βιβλία και θεατρικά έργα, οπότε «θα παραμείνω δημιουργικός» και πρόσθεσε πως «απλώς, νομίζω πως έδωσα όσα είχα να δώσω στο σινεμά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA