Μενού
  • Α-
  • Α+

Η είδηση του χαμού του Τόλη Βοσκόπουλου σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό χώρο. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άρχοντας της νύχτας δεν είναι  στη ζωή. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένα μύθος για το ελληνικό πεντάγραμμο και αργότερα πέρασε στον κινηματογράφο και το θεατρικό σανίδι. Στο Reader.gr μίλησαν καλλιτέχνες που στάθηκαν δίπλα του και γεύτηκαν λίγη από τη δόξα του.

Διαβάστε ακόμηΤόλης Βοσκόπουλος: Ο γιος του μανάβη με τις 11 αδελφές, ο Ζαμπέτας και οι 300.000 δίσκοι

Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στην παράσταση Μαριχουάνα Στοπ, που παιζόταν στο Γκάζι και αποθεωνόταν κάθε μέρα. Αν και κάποιες φορές μπορεί να μην ήτα καλά όταν έβγαινε στο σανίδι γινόταν ο μύθος που όλοι λάτρευαν.

Γιώργος Βάλαρης

«Ο Τόλης πέρα από το ίνδαλμα που ήταν για τον κόσμο για τους ανθρώπους που συνεργάστηκε ήταν σαν μπαμπάς. Είχε αγάπη, εμπιστοσύνη και ένα χαμόγελο που ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και να νιώθεις ασφάλεια. και αυτό που εισέπραξα ήταν ηρεμία και ασφάλεια. Γίναμε φίλοι και κάναμε σχέδια. Συζητούσαμε να γίνουν λίγες παραστάσεις του «Μαριχουάνα στοπ» τον Σεπτέμβριο στο Άλσος και μου είπε «τι ωραία που είχαμε περάσει, να μαστε καλά μέχρι τότε και θα το κάνουμε». Θυμάμαι τότε στις παραστάσεις που έκλεινε ο δρόμος στο Γκάζι και την αποθέωση του κόσμου σε κάθε παράσταση όταν έβγαινε να τραγουδήσει. Όταν τραγουδούσε  το φεγγάρι πάνωθέ μου και το γλυκά πονούσε το μαχαίρι κοιταζόμασταν όλοι οι ηθοποιοί και νιώθαμε ευλογημένοι όταν τραγουδούσε και ένα δέος. Ενώ υπήρχαν στιγμές που δακρύζαμε. Ο Τόλης ήταν ο κυρίαρχος άξονας της παράστασης αλλά και όλων των συντελεστών».

Μαρία Ιωαννίδου

«Κλαίω συνέχεια. Για μένα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειας μου γιατί είχε γνωρίσει την οικογένεια μου και ο Τόλης σηματοδότησε την αρχή της καριέρας μου. Εγώ ήμουν μια κοπελίτσα που ξεκινούσα. Τα καμαρίνια μας ήταν πάνω κάτω και είχαμε πολύ καλή σχέση και μάλιστα μου είχε χαρίσει και ένα σκυλάκι». 

Νέλη Γκίνη

«Έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος. Ο Τόλης έπαιξε έναν ρόλο στην ζωή μου και είμαι ευγνώμων που έζησα αυτό που έζησα. Τον συνάντησα στην ζωή μου πολλές φορές. 

Δεν θα ξεχάσω την συνεργασία μας σε αυτό το μεγάλο και σπουδαίο σχήμα στο Στορκ αλλά και την τελευταία μας συνάντηση στο "Μαριχουάνα Στόπ", όπου ο κόσμος όταν έβγαινε ο Τόλης ήταν όρθιος και χειροκροτούσε. Η φωνή του ήταν λες και ήταν στην πρώτη νιότη του. Είμαι ευγνώμων που συναντηθήκαμε σε αυτή την δουλειά και μιλούσαμε».

Πέτρος Ξεκούκης

«Ήταν ένας άρχοντας. Μια μεγάλη και ευγενική προσωπικότητα. Ο Τόλης ήταν μια ανοιχτή καρδιά σε όλους. Τόσο στις πρόβες όσο και στην παράσταση δεν είχε το ύφος του σταρ αλλά ήταν απλός. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την μεγαλοσύνη του και το μεγαλείο ψυχής του. Αλλά και με πόση αγάπη τον περιέβαλαν η Άντζελα και η κόρη τους Μαρία. Αν και στις τελευταίες παραστάσεις, τον έβλεπες πίσω και έλεγες δεν έχει πολλές δυνάμεις, όταν πάταγε στην σκηνή, έβγαινε σαν Θεός. Η σκηνή του έδινε δύναμη και θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA