Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία θέση στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes πήρε η Rihanna, καθώς αξίζει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που την κάνει την πλουσιότερη γυναίκα στη μουσική βιομηχανία και τη δεύτερη πίσω από την Όπρα Γουίνφρεϊ στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Η ποπ σταρ αξίζει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια (1,2 δισεκατομμύρια στερλίνες), με περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από την αξία της εταιρείας καλλυντικών Fenty Beauty. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το υπόλοιπο της περιουσίας της προέρχεται κυρίως από την εταιρεία εσωρούχων, Savage x Fenty, αξίας περίπου 270 εκατομμυρίων δολαρίων και τα κέρδη της από μουσική και υποκριτική. Επίσης, είναι δεύτερη πίσω από την Όπρα Γουίνφρεϊ στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Η Rihanna - της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Robyn Fenty - ξεκίνησε το Fenty Beauty το 2017 σε συνεργασία με την εταιρεία πολυτελών ειδών LVMH. Εκείνη την εποχή, είπε ότι ο στόχος της ήταν να προσελκύσει «κάθε τύπο γυναίκας» και κυκλοφόρησε 40 διαφορετικές αποχρώσεις make up, κάτι που για εκείνη την εποχή ήταν σε μεγάλο βαθμό μία πρωτοφανής κίνηση. Οδήγησε στο λεγόμενο "Fenty Effect", όπου οι αντίπαλες μάρκες διεύρυναν το εύρος των αποχρώσεών τους για προϊόντα μακιγιάζ.

Η γραμμή της έφερε περισσότερα από 550 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα κατά το πρώτο έτος. Ωστόσο, δεν κάνουν επιτυχία όλα τα επιχειρηματικά της σχέδια, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο, η 33χρονη συμφώνησε με την LVMH να κλείσει τον οίκο μόδας Fenty μετά από λιγότερο από δύο χρόνια παραγωγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA