Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρίσιμες ώρες για τη δημοσιογράφο, Ροζίτα Σώκου, η οποία δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της εδώ και δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, η γνωστή δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου βρίσκεται στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», έπειτα από το διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο σπίτι της, όπου βρίσκεται καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Διαβάστε ακόμη: Μαίρη Χρονοπούλου: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους - Το μήνυμά της

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, στο πλευρό της 98χρονης δημοσιογράφου βρίσκεται συνεχώς η μοναχοκόρη της, Ιρένε.

Λίγα λόγια για τη Ροζίτα Σώκου

Η Ροζίτα (Ζωή Μαρία) Σώκου είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας, μεταφράστρια και τηλεοπτικό πρόσωπο. Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1923 στην Πλάκα της Αθήνας και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Είναι κόρη του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και εκδότη Γεωργίου Σώκου και της Τιτίκας Μιχαηλίδου, με καταγωγή από τη Σμύρνη. Παρακολουθούσε από νηπιακής ηλικίας μαζί με τον παππού της Φώτη Μιχαηλίδη, μανιώδη θεατρόφιλο και κινηματογραφόφιλο, τις κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Αθήνα.

Διατηρεί τις ιδιόχειρες προσωπικές της κριτικές από την εποχή του Γυμνασίου. Το 1937 πέθανε ο πατέρας της ύστερα από μακρόχρονη ασθένεια και εκείνη ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφράστρια και καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Το 1957 παντρεύτηκε τον Ιταλό δημοσιογράφο Μάνλιο Μαραντέι (Manlio Maradei) και αναχώρησε για την Ιταλία. Το 1958 απέκτησε την κόρη της Ιρένε και το 1961 επέστρεψε μαζί της στην Ελλάδα. Έχει δύο εγγόνια, τον Τανκρέντι-Εμίλιο (1993) και τη Λαβίνια-Φαρίντα (1997). Ζει στην Αθήνα.

Είναι μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυναίκες δημοσιογράφους. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την κινηματογραφική κριτική το 1946. Είχε τη δική της εκπομπή στο ραδιόφωνο με συνεντεύξεις διάσημων και άσημων που μιλούσαν για τα θετικά και τα αρνητικά του επαγγέλματός τους. Είχε ακόμα μία εκπομπή ποικίλης ύλης μαζί με τον Κώστα Φέρρη με τίτλο Λίθοι και κέραμοι. Στην τηλεόραση έγινε γνωστή με την εκπομπή ταλέντων Να η ευκαιρία, που σημείωσε μεγάλη τηλεθέαση (1977-1983), ως μέλος της κριτικής επιτροπής, όπου ξεχώριζε για την καλλιέργεια και την αμεσότητά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA