Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, την καραντίνα αλλά και το ελληνικό #metoo μίλησε η Μαρία Αλιφέρη. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι δεν έχει εμβολιαστεί και ότι έχει επιφυλάξεις για τα εμβόλια, ενώ τόνισε ότι είναι εναντίον σε ό,τι της επιβάλλεται.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Οικονομόπουλος: Σε καλή κατάσταση ο τραγουδιστής - Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν», η ηθοποιός εξήγησε τους λόγους που δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο: «Είναι επιλογή μου, έχω επιφυλάξεις. Αυτό που παρατηρείται, οι μισοί γιατροί εναντίον των άλλων μισών, οι μισοί νομικοί εναντίον των άλλων νομικών, οι μισοί ιερείς εναντίον των άλλων μισών κλπ. Όλο αυτό με κάνει επιφυλακτική και με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Η ευκολία με την οποία ο Έλληνας "γλιστράει" στο διχασμό. Θέλεις εμβολιάζεσαι, δεν θέλεις δεν εμβολιάζεσαι. Απλά και ξεκάθαρα.

Όλα τα άλλα δεν έχω καταλάβει γιατί γίνονται. Όσον αφορά την πανδημία, όχι δεν τη φοβήθηκα. Είμαι τελείως ουδέτερη. Είμαι εναντίον σε όλο αυτό το κλίμα φόβου και γενικώς σε ότι επιβάλλεται, σε ότι εκφοβίζει, σε ότι απειλεί, έχω πάντα έναν τρόπο να τα αντιμετωπίζω ήρεμα και αποστασιοποιημένα. Ασφαλώς υπάρχει ιός, ασφαλώς υπάρχει κίνδυνος αλλά μέχρι εκεί. Ο φόβος, ο πανικός και οι υπερβολές είναι εκ του πονηρού».

Οσο για το ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είπε: «Μπράβο σε όσους μιλήσανε. Δεν θα πω σε καμία περίπτωση “γιατί τώρα;”, το θεωρώ ηλίθιο. Γιατί τώρα μπόρεσαν και ίσως γιατί τώρα υπάρχουν πιο “ανοιχτάαυτιά. Παλαιότερα και να το έλεγε κάποιος, δεν θα το ακούγανε ή θα το θάβανε. Επιπλέον, σίγουρα είναι ένα καθάρισμα. Η λύπη μου είναι ότι περιορίστηκε μόνο στον χώρο του θεάτρου και δεν επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους. Όλοι οι υπόλοιποι κλείστηκαν στα καβούκια τους. Μόνο ο ηθοποιός μίλησε».

Γινόντουσαν και παλαιότερα τέτοια φρικτά πράγματα; «Είχα την τύχη να δουλέψω με τεράστιους θεατράνθρωπους, ποτέ δεν έζησα κάτι τέτοιο. Υπήρχαν κάποιοι συγκεκριμένοι τους οποίους τους γνώριζαν όλοι για τις περίεργες συμπεριφορές ή τις διαστροφικές ορέξεις τους. Αλλά περιοριζόταν σε αυτούς και ξέραμε ποιοι είναι. Επειδή, λοιπόν, ήταν γνωστό ήξεραν και να φυλαχτούνε όσοι συνεργάζονταν επαγγελματικά μαζί τους. Ενώ τα πρόσφατα ήταν ύπουλα, κρυφά και σκοτεινά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA