Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βάνα Μπάρμπα βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/10) στην πρεμιέρα της εκπομπής «After Dark» του Θέμη Γεωργαντά στο Open και μίλησε για την αποχή της από την τηλεόραση, το κίνημα #metoo, τοποθετήθηκε σχετικά τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την κριτική που δέχθηκε, ενώ αποκάλυψε αν έχει υπάρξει θύμα παρενόχλησης.

Διαβάστε ακόμη: Φαίη Σκορδά κατά Αντώνη Σρόιτερ: «Δεν με ενδιαφέρουν οι γνώμες φυλακισμένων για σεξουαλικά εγκλήματα»

Αναφορικά με τις δηλώσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκαθάρισε: «Θα πω αυτό που είπε πρόσφατα ο κ. Μπέζος. Όταν ένας άνθρωπος είναι στα κάτω του, καλό είναι να μην λέμε τίποτα. Όποιος περνά τον δικό του Γολγοθά, καλό είναι να σιωπούμε μέχρι να βγει το πόρισμα για να μιλήσουμε. Εμένα αυτή είναι η άποψή μου και δεν αλλάζει. Θα κρατήσω, όσο μπορώ, μια σιωπή. Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι, ήξερα ότι υπήρχαν στον χώρο μας. Και πιο παλιά πάντα υπήρχαν οι άντρες που μας έβλεπαν ερωτικά και πάντα υπάρχει αυτό της εξουσίας και του θύματος με τον θύτη. Καμιά φορά αλλάζει και δεν ξέρεις ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης. Είναι περίεργο».

«Βεβαίως κι έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά επειδή ήμουν παιδί της επαρχίας, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το χτυπήσω εκείνη την ώρα. Μάλιστα ένας μεγάλος παραγωγός που πήγε να μου δώσει δουλειά, με κοιτούσε στο μπούστο και σηκώθηκα κι έφυγα, λέγοντάς του να με κοιτά στα μάτια. Δεν είναι αυτό που λένε Βάνα εσύ είσαι μάγκας. Κι εγώ μικρή ήμουν τότε. Κάθε γυναίκα να παίρνει τη δύναμη της ψυχής της στα χέρια της και να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Να μην αφήσει τον χρόνο να την βλάψει. Αυτή είναι η δική μου συμβουλή, μετά από τόσα χρόνια. Εμείς δηλαδή τι κάναμε; Ζούσαμε στην χλιδή; Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε τον άλλον. Την ίδια στιγμή ύψωσε το ανάστημά σου και μην φοβηθείς τίποτα και κανέναν» συμπλήρωσε η Βάνα Μπάρμπα.

«Είναι πολλά τα χρόνια που έχω αποφασίσει να μην είμαι στην τηλεόραση. Έτυχε να περάσω δύσκολα πράγματα και χρειαζόταν να ψαχτώ μέσα μου. Δεν ήθελα να κάνω τίποτα γιατί είχα μεγάλο βάρος στην ψυχή μου. Είχα πολλές απώλειες στη ζωή μου» είπε η Βάνα Μπάρμπα αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους έμεινε εκτός τηλεόρασης.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην ενασχόλησή της με την πολιτική. «Αγαπάω την πολιτική αλλά θέλω να είμαι χρήσιμη. Τη χρησιμοποίησα με λάθος τρόπο. Ήμουν τομεάρχης πολιτισμού στη Γλυφάδα. Ήταν λάθος, δεν πληρώνεσαι, δεν μπορείς να ζήσεις. Η πολιτική έχει πολλά λάθη. Θέλω να ασχολούμαι με τον πολιτισμό. Δεν έχω ανάγκη να μπω στη Βουλή, ούτε η Βουλή έχει ανάγκη την Μπάρμπα. Με ενοχλεί να παίρνω 6-7.000. Αγαπώ το κέντρο και το ΠΑΣΟΚ. Κατέβαινα γιατί ήμουν γνωστή, αυτό είναι λάθος δεν πας στην πολιτική γιατί είσαι γνωστός».

Η Βάνα Μπάρμπα μοιράστηκε προσωπικές στιγμές μεγάλων ηθοποιών, στων οποίων το πλευρό έχει σταθεί επαγγελματικά, όπως ο Νίκος Κούρκουλος και ο Αλέκος Αλεξανδράκης, σύγκρινε τους σταρ του «χθες» και του «σήμερα» και αποκάλυψε ποια ονόματα νέων δημιουργών θαυμάζει.

«Σήμερα βλέπω τόση πασαρέλα και τόση λάμψη. Υπάρχει τόση φτώχεια στην πατρίδα μας. Με ενοχλεί το τόσο φτιάξιμο που υπάρχει. Μας καλούν σε εκπομπές και δεν μας ακούνε. Δεν σε κοιτάνε στα μάτια. Έχουν άγχος αν το πόδι θα είναι δίμετρο και θα φανεί. Κοιτάνε να πούμε κάτι κακό», πρόσθεσε. «Υπάρχουν νέα παιδιά που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Ο Άρης Σερβετάλης για παράδειγμα. Ο Νίκος Ανδρέου. Μέσα από την παρακμή βγαίνουν αστέρια. Η Μαρία Κίτσιου επίσης, ο Στάνκογλου. Η καινούρια εποχή έρχεται, αλλά σταματήστε την πασαρέλα. Δεν κοιτάνε τη φτώχεια, τα νεύρα μου με πιάνουν». «Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να ξαναμπώ, αλλά κάθε στιγμή μας είναι φινάλε. Θέλω να ζω την κάθε στιγμή», επεσήμανε.

Βάνα Μπάρμπα: «Έφευγε ο ένας πίσω από τον άλλον»

Η ηθοποιός μίλησε και για τις απώλειες που την τσάκισαν. «Τους ανθρώπους που αγάπησα και λάτρεψα δεν τους έχω δίπλα μου πια. Αυτό σε κάνει να λες, τώρα τι γίνεται; Έρχεται ο πόνος μόνος του και σου αλλάζει τα πάντα. Αυτό που κατάλαβα απ’ όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση, είναι ότι ο πόνος είναι ένα κομμάτι το οποίο αξίζει να είναι στη ζωή μας γιατί μας κάνει καλύτερους», είπε αρχικά η Βάνα Μπάρμπα.

«Είχα πένθος γιατί έχασα την αδερφή μου, το πιο σημαντικό, δεν ήξερα ότι η αδερφή μου θα με άφηνε έτσι από καρκίνο, όπως φεύγουν άνθρωποι από καρκίνο και από χιλιάδες άλλες οικογένειες. Ο πόνος ήταν ασήκωτος, θέλει χρόνο. Μετράς πλέον τους ανθρώπους που φεύγουν πλέον ο ένας πίσω από τον άλλον. Έχασα φιλίες, έχασα τη Ζωή Λάσκαρη, έχασα τον νονό της κόρης μου. Έφευγε ο ένας πίσω από τον άλλον», είπε συγκλονισμένη.

«Δεν αγάπησα κανέναν σύντροφό μου»

Τέλος, η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε και στην ερωτική της ζωή, αποκαλύπτοντας ότι δεν αγάπησε ποτέ κανέναν σύντροφό της. «Ήμουν μια γυναίκα του έρωτα αλλά αγάπησα μία φορά. Η αγάπη είναι πάνω από τον έρωτα. Στο ερωτικό κομμάτι δεν αγάπησα ποτέ κανέναν σύντροφό μου. Αγάπησα έναν που μου έφυγε νωρίς και δεν τον ξεπέρασα ποτέ. Δεν είχα το σθένος να μείνω σε μια σχέση. Τώρα στα 54 μου χρόνια καταλαβαίνω ότι ο έρωτας θέλει τόλμη. Εγώ έφευγα γιατί ήμουν δειλή, κακομαθημένη. Τώρα φοβάμαι την απόρριψη, τότε δεν την ένιωσα ποτέ. Τώρα δεν κάνω σχέσεις γιατί φοβάμαι την απόρριψη. Το να είναι μια γυναίκα τρόπαιο δεν είναι ωραίο», δήλωσε η Βάνα Μπάρμπα.

«Ήμουν κακομαθημένη, δεν σεβόμουν τους ανθρώπους όπως τους άξιζε. Μακάρι να είχα στα νιάτα μου τον σεβασμό που έχω τώρα για τους ανθρώπους και τις σχέσεις. Είμαι πολλά χρόνια μόνη. Τώρα θα είμαι έτοιμη, σιγά σιγά ανοίγει η πόρτα. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλωσα μια κόρη μόνη μου. Τώρα νομίζω ότι είμαι ελεύθερη ξανά» είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA