Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή «Προσωπικά» της Έλενας Κατρίτση ήταν καλεσμένος ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος αποκάλυψε πως στην αρχή της καριέρας του ο πατέρας του - δικαστικός στο επάγγελμα - δεν μπορούσε να δεχτεί τη δουλειά που επέλεξε να κάνει ο γιος του και δεν πήγαινε καν να τον δει στο θέατρο, σε αντίθεση με τη μητέρα του που ήταν εξ αρχής σύμμαχός του. 

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην κλασική ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο» στο πλευρό του Μίμη Φωτόπουλου από τον οποίο, μάλιστα, είχε πάει να ζητήσει δουλειά αν και τη στιγμή της συνάντησής τους του είχαν «κοπεί τα πόδια» από την ντροπή.

Έχοντας αφήσει τη δική του υπογραφή στη «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιάννης Βογιατζής εξήγησε με ποιο τρόπο ετοιμάζεται κάθε φορά να ερμηνεύσει έναν καινούριο ρόλο:

«Όταν πάρω ένα ρόλο, κάτι παθαίνω. Ενώ είμαι μόνος μου, όταν πάρω ένα σενάριο - θεατρικό ή κινηματογραφικό - αισθάνομαι ότι έχω την ευθύνη και ενός άλλου ανθρώπου. Όταν πάρω το ρόλο θα πρέπει να ξέρω όλα για αυτόν τον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αυτό τον κάνει ευτυχισμένο γιατί νιώθει ότι έχει δύο ζωές. 

«Είναι πολύ σπουδαίο συναίσθημα αυτό που σε διακατέχει τις στιγμές, την εποχή που καλείσαι να ερμηνεύσεις κάτι και ακόμα περισσότερο την εποχή που κάνεις πρόβες για ένα έργο γιατί αισθάνεσαι ότι ξαναμοντάρεις μια νέα ζωή μέσα σου.»

Συγκίνηση, όμως, προκάλεσαν στο Γιάννη Βογιατζή με τον ίδιο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του - στην πορεία της συνέντευξης - τα λόγια του γνωστού σκηνοθέτη, Γιάννη Χουβαρδά:

«Για να μιλήσεις για το Γιάννη και τη συνεργασία μαζί του χρειάζονται ώρες, πιθανόν και μέρες γιατί πρέπει να μιλήσεις για την απίστευτη ανθρωπιά του, για το αστείρευτο ταλέντο του, για την αγάπη που αφιερώνει σε οτιδήποτε κάνει και στους συναδέλφους του που την έχω νιώσει εγώ πολύ ιδιαίτερα, την ταπεινότητά του και τα μικρά θαύματα που κάνει επί σκηνής σε σημείο που να λέω δεν μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, πρέπει να είναι ένας μικρός Θεός».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA