Μενού
  • Α-
  • Α+

H Εμιλι Ραταϊκόφσκι αφού έκανε αποκαλύψεις για το δυστυχισμένο παρελθόν της και αποκάλυψε πως είχε μετατραπεί σε σεξουαλικό αντικείμενο από μικρή ηλικία, παραδέχτηκε πως ένιωσε ανακούφιση γιατί γέννησε αγόρι και όχι κορίτσι. Το μοντέλο που έγινε μητέρα πριν από επτά μήνες εξηγεί στο Elle πως η γέννησή του γιου της την έκανε να νιώσει ανακούφιση, συναίσθημα που όπως λέει σίγουρα δεν θα το ένιωθε σε περίπτωση που το μωρό της ήταν κορίτσι.

Διαβάστε ακόμη: Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Θύελλα αντιδράσεων για τη φωτογραφία με το νεογέννητο μωρό της στο instagram

«Αρχικά, ήθελα κοριτσάκι, όμως όταν έμαθα ότι περιμένω γιο, ανακουφίστηκα. Πιστεύω ότι η γυναίκα σεξουαλικοποιείται από πολύ νωρίς, πριν καν ακόμα μπει στην εφηβεία. Δεν θα ήθελα τα ίδια για την κόρη μου», εξήγησε. «Θυμάμαι ότι πήγαινα στην Α’ δημοτικού και την ώρα που βρισκόμουν στην κουζίνα, έκανα μία σέξι κίνηση μπροστά στους γονείς μου και αμέσως με ρώτησαν που το έμαθα αυτό. Τους απάντησα ότι “απλά το έμαθα, αυτό κάνουν οι γυναίκες”», λέει η Έμιλι Ρατακόφσκι.

https://www.instagram.com/p/CV2tx5gLS9a/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη συνέχεια προσθέτει πως η εμπειρία του τοκετού έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να μάθει να εμπιστεύεται το σώμα της. «Σιχαίνομαι την ιδέα ότι ξαφνικά γίνεσαι μητέρα και όλα αλλάζουν. Είναι ένα θέμα που θίγω συχνά. Ότι από παιδί γίνεσαι αντικείμενο του σεξ και μετά μητέρα. Όμως, ξαφνικά, βρέθηκα σε ένα δωμάτιο και εμπιστευόμουν πιο πολύ το σώμα μου παρά τον κόσμο που βρισκόταν γύρω μου και μου εγγυόταν ότι το ήξερε καλύτερα από εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/CUUuGQrrVVH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εμιλι Ραταϊκόφσκι: Το τίμημα της ομορφιάς 

Η 30χρονη σήμερα Εμιλι Ραταϊκόφσκι, στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου με τίτλο «My Body», αναφέρεται στο τίμημα της ομορφιάς, την εμμονή της οικογένειας με την εμφάνισή της και τον τρόπο με τον οποίο ενήλικοι της «σεξουαλικοποίησαν» το σώμα από πολύ μικρή ηλικία. Η Εμιλι γράφει και για τον καθηγητή στο Γυμνάσιο που της είχε τραβήξει το πίσω μέρος του σουτιέν στο σχολείο. 

https://www.instagram.com/p/CTzjYlCLpyb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ομορφιά και αδυναμία 

Η συμμετοχή της σε ηλικία 21 ετών στο βίντεο κλπ του Ρόμπιν Θικ, αποτέλεσε την αφετηρία για μια λαμπρή καριέρα τοπ μόντελ, influencer και επιχειρηματία για την Εμιλι Ραταϊκόφσκι. Πριν από μερικά χρόνια έδινε συχνά συνεντεύξεις υπερασπιζόμενη τις ημίγυμνες selfie και φωτογραφίσεις υποστηρίζοντας πως με αυτές τις επιλογές ένιωθε πιο δυνατή. Τελικά συνειδητοποίησε πως σε πολλές περιπτώσεις είχε ελάχιστη και καθόλου δύναμη. Πριν λίγες μέρες είχε αποκαλύψει πως ο Ρόμπιν Θικ την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ.

https://www.instagram.com/p/CQ8kQ1ys0rj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο βιβλίο της η Εμιλι γράφει πως από πολύ μικρή ηλικία είχε καταλάβει ότι η εμφάνισή της την έκανε να ξεχωρίζει, ιδίως στα μάτια των γονιών της. Μεγαλώνοντας ως μοναχοπαίδι στο Σαν Ντιέγκο, άκουγε συχνά τη μητέρα της να αφηγείται ιστορίες από την εποχή που η ίδια ήταν μια εντυπωσιακή καλλονή. Η Κάθι, φιλόλογος στο επάγγελμα, περιέγραφε πως, όταν ήταν μικρή, έμοιαζε με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τη Βίβιαν Λι, πως τα αγόρια τη λάτρευαν και την «έστηναν» κάτω από το παράθυρο του σπιτιού της, ενώ τα κορίτσια τη ζήλευαν και την υπονόμευαν. Μέσω αυτών των αφηγήσεων η Ραταϊκόφσκι πείστηκε ότι αυτή θα ήταν και η δική της κληρονομιά.

https://www.instagram.com/p/CPzI-UpMNUX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Προσπαθούσα να υπολογίσω πού ακριβώς πίστευαν οι γονείς μου ότι ανήκω στον κόσμο των καλλονών. Έδειχνε να είναι σημαντικό και για τους δύο, ιδίως για τη μητέρα μου, να θεωρείται η κόρη τους όμορφη», γράφει το μοντέλο. Όπως αποκαλύπτει, τα βράδια προσευχόταν να την κάνει ο Θεός «την πιο όμορφη». «Η ομορφιά ήταν ο δικός μου τρόπος να είμαι ξεχωριστή. Όταν ήμουν ξεχωριστή, τότε ήταν που ένιωθα πιο θερμή την αγάπη των γονιών μου», θυμάται η Εμιλι. 

https://www.instagram.com/p/COX4ufvMSlB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μοντέλο για ευχαρίστηση των γονιών 

Την πρώτη φορά που πλησίασε την Εμιλι ατζέντης από πρακτορείο μοντέλων, ήταν 14 ετών και περίμενε στην ουρά παντοπωλείου για να πληρώσει. Μετά τη συζήτησή τους, το μελλοντικό μοντέλο ξέσπασε σε λυγμούς νομίζοντας ότι τα «headshots» (φωτογραφίες πορτραίτα) που της είπε ο άνδρας ότι χρειάζεται σήμαιναν… «ενέσεις στο κεφάλι». Τότε διαισθάνθηκε πως το μόντελινγκ θα ευχαριστούσε τους γονείς της και είχε δίκιο. Θυμάται πως τη συνόδευαν στα casting όπως οι περισσότεροι γονείς συνόδευαν τους συνομηλίκους της σε αθλητικούς αγώνες. Ο πατέρας της, δάσκαλος καλλιτεχνικών στο Γυμνάσιο, έδειξε την πρώτη της επαγγελματική «καρτέλα» ως μοντέλο – με τις διαστάσεις και τις φωτογραφίες της – στην τάξη του. Και οι δυο γονείς της πόσταραν στο Facebook φωτογραφίες από τις δουλειές της ως μοντέλο.

https://www.instagram.com/p/CIwJa0lssbK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην πρώτη οντισιόν, η Ραταϊκόφσκι φορούσε ένα ελαστικό τζιν και μαύρα μποτάκια. Η Κάθι που τη συνόδευε, καθόταν μαζί της στην αίθουσα αναμονής και την συμβούλεψε να τινάξει τα μαλλιά της όταν ερχόταν η σειρά της. Μετά την οντισιόν, η μητέρα σχολίασε πόσο φάνηκε να εντυπωσιάζεται ένας νεαρός που καθόταν στην πρώτη σειρά με το τίναγμα των μαλλιών της κόρης της: «είχε το βλέμμα του καρφωμένο πάνω σου».

https://www.instagram.com/p/CIJj7cHszWS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ήμουν παιδί αλλά είχα γίνει εξπέρ στο να ανιχνεύω την ανδρική επιθυμία»

Η Εμιλι Ραταϊκόφσκι γράφει στο «My Body» πως ξεκίνησε να τραβάει την ανδρική προσοχή ήδη από τα 12 της χρόνια. Από εκείνη την ηλικία η μητέρα της σχολίαζε συνεχώς και με θαυμασμό στην κόρη της, πώς την «κάρφωναν» στον δρόμο άγνωστοι άνδρες και τους «έπεφτε το σαγόνι» από την ομορφιά της. Κάποιοι όμως την έβρισκαν προκλητική. Θυμάται πως στα 13 της, την έστειλαν στο σπίτι της διώχνοντάς την από σχολικό χορό επειδή οι συνοδοί των μαθητών θεώρησαν το φόρεμά της προκλητικό. 

https://www.instagram.com/p/CGpjoJnMU35/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μια άλλη φορά, όταν κατέβηκε από το δωμάτιό της ντυμένη με ένα ροζ μπλουζάκι με δαντέλα, μέσα από το οποίο φορούσε ένα push up στηθόδεσμο, ο πατέρας της που την περίμενε να κατέβει της είπε «να μην ντυθεί με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον για εκείνη τη νύχτα». Θυμάται πόσο ντροπιασμένη και μπερδεμένη αισθάνθηκε όταν ο μεγαλύτερος ξάδελφός της την άφησε επίτηδες μόνη με έναν φίλο του για μερικά λεπτά στο σαλόνι τους, για να επιστρέψει τελικά λίγο αργότερα. «Ήμουν παιδί, αλλά με κάποιο τρόπο είχα γίνει εξπέρ στο να ανιχνεύω την ανδρική επιθυμία, ακόμα κι αν δεν μπορούσα ακόμη να την καταλάβω», γράφει σήμερα.

https://www.instagram.com/p/CGCuKJ0MdB5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μητέρα έβαλε φωτογραφία της ημίγυμνης ανήλικης κόρης στον πάγκο της κουζίνας 

Ο κόσμος του μόντελινγκ έσπρωξε σταδιακά την νεαρή Εμιλι, που ήταν πιο κοντή και είχε μεγαλύτερο στήθος από τα περισσότερα μοντέλα, στις φωτογραφίσεις για καταλόγους εσωρούχων και μαγιό. Όταν πήγαινε ακόμα Λύκειο, ένας υπεύθυνος κάστινγκ έδειξε μερικές φωτογραφίες με κοντινά του μισάνοιχτου στόματός της ή με σουφρωμένα τα χείλη και είπε με θαυμασμό: «Αυτό είναι το look που θέλουμε. Έτσι ξέρουμε ότι αυτό το κορίτσι γ....ται». «Ένιωσα το πρόσωπό μου να καίει. Ήταν αυτό κάτι για το οποίο έπρεπε να νιώσω περήφανη;».

https://www.instagram.com/p/CF2oUcqs7er/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μητέρα της Εμιλι, Κάθι, έβαλε μια σέξι ασπρόμαυρη φωτογραφία της κόρης της που πήγαινε σχολείο, στον πάγκο της κουζίνας μπροστά από την εξώπορτα. «Όποιος έμπαινε στο σπίτι έβλεπε κατευθείαν να τον υποδέχονται τα σουφρωμένα μου χείλη, τα γυμνά μου πόδια και τα φουσκωτά μαλλιά μου» γράφει η Ραταϊκόφσκι, προσθέτοντας ότι ένιωθε ντροπή για αυτή τη φωτογραφία.

https://www.instagram.com/p/CCYmDWSMoWx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ίδια εξηγεί στο βιβλίο πως αρχικά δεν έδινε σημασία σε αυτά τα περιστατικά, λέγοντας στον εαυτό της πως αν επιδεικνύει το «sexapil» της την έκανε πιο δυνατή. Οι ημίγυμνες φωτογραφίες της χάρισαν χρήματα, δόξα και την ευκαιρία να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση. Ωστόσο, η Εμιλι Ραταϊκόφσκι κατάλαβε πως την εκμεταλλεύονταν φωτογράφοι σε νεαρή ηλικία ενώ συναντούσε όλο και περισσότερους άνδρες σαν τον Thicke που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να αγγίξουν το πρόσωπο και το κορμί της χωρίς την άδειά της και χωρίς συνέπειες. Τότε, όπως γράφει στο βιβλίο, κατάλαβε ότι ο έλεγχος που πίστευε ότι είχε πάνω στο κορμί της ήταν απλώς μια ψευδαίσθηση: «Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι οι γυναίκες που κερδίζουν τη δύναμή τους μέσω της ομορφιάς καταλήγουν να “χρωστούν” στους άνδρες, η επιθυμία των οποίων τους έδωσε αυτή τη δύναμη. Αυτοί οι άνδρες είναι εκείνοι που έχουν τον έλεγχο, όχι οι γυναίκες που ο κόσμος κοιτά με θαυμασμό». 

https://www.instagram.com/p/CBzKu3Qp7It/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA