Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/11) σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο της χώρας. Συνέδεσε το όνομά του με ορισμένες από τις πιο γνωστές λαϊκές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Πολύ πριν όπως δημιουργήσει τραγούδια όπως το «Κάθε δειλινό» ή το «Ημεροβίγλι» που αποτέλεσε το απόλυτο hit στα... ελληνάδικα των late '90s, είχε συστηθεί στο μουσικό στερέωμα με το ροκ γκρουπ «Πρόκες».

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Με το συγκεκριμένο γκρουπ, που είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του 1970, έπαιζε στη θρυλική «Fontana» του Πειραιά. Ένα μαγαζί που μνημονεύθηκε χρόνια μετά στην επιτυχία του «Έλα μωράκι μου στη Fontana για καφέ...».

Όπως είχε πει ο ίδιος ο Χρήστος Κυριαζής σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Popaganda, «Τα βράδια ξενυχτούσαμε στη Fontana, που είχε μπροστά ένα περιβολάκι όπου την αράζαμε παίζοντας κιθάρα μέχρι τα ξημερώματα. Δουλεύαμε, είχαμε τα κορίτσια και τις παρέες μας, βγάζαμε χρήματα και περνούσαμε ωραία. Τι άλλο θέλαμε; Στη Fontana δημιουργήθηκαν πολλά γκρουπ. Οι 2002GR, Socrates, Λαθρεπιβάτες κ.ά. Ο Πειραιάς ήταν φυτώριο της ροκ».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F308068909559036%2Fphotos%2Fa.308073176225276%2F330335300665730%2F&show_text=true&width=500

Η ιστορική «Φοντάνα», που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Πειραιωτών, άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες το μακρινό 1958. Άρχισε να γίνεται αρκετά γνωστή λίγα χρόνια αργότερα, με τις καθώς πρέπει οικογένειες της δεκαετίας του ’70 να μην αισθάνονται και ιδιαίτερα ευτυχείς όταν αντιλαμβάνονταν πως τα παιδιά τους την προτιμούσαν από όλες τις άλλες καφετέριες. 

Βρίσκεται στην ίδια θέση, στον αριθμό 13 της Άγγελου Μεταξά στο Πασαλιμάνι εδώ και 63 χρόνια, ενώ αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς στην περιοχή. Μπορεί να μη μάζευε τόσο κόσμο, όσο παλαιότερα, αλλά σε κάθε ματς του Ολυμπιακού οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» έστηναν εκεί τη δική τους κερκίδα. Το τελευταίο διάστημα το Fontana cafe παρέμενε κλειστό, μιας και πιθανότατα άλλαζε ιδιοκτησία.

Μέσα από τη φωνή του Χρήστου Κυριαζή περνάει πλέον στην αιωνιότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA