Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοφία Παυλίδου και Αννα Μαρία Βελλή. Είναι δύο από τις πολλές γυναίκες που έπεσαν θύματα κακοποίησης. Δύο, όμως, από εκείνες που δεν δίστασαν να μιλήσουν για την κακοποίηση, θέλοντας να ανοίξουν τον δρόμο σε όλες να σπάσουν τη σιωπή τους, να φωνάξουν κατά της βίας στις γυναίκες. 

Διαβάστε ακόμη: Τζέιμς Καφετζής για κακοποίηση στην Αννα Μαρία Βελλή: Μου είχε εκμυστηρευτεί τα πάντα

Η Αννα Μαρία Βελλή και η Σοφία Παυλίδου μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους, στις οποίες φαίνονταν τα σημάδια της σωματικής κακοποίησης που είχαν υποστεί. Η Άννα Μαρία Βελλή, στην συγκλονιστική ανάρτησή της έγραψε πως είχε δεχτεί σωματική κακοποίηση από πρώην σύντροφό της. Η φωτογραφία που ανήρτησε η ίδια δείχνει το πρόσωπό της μελανιασμένο. Η νεαρή ηθοποιός, μάλιστα, έδωσε διαδικτυακή συνέντευξη στον youtuber Konilo, στην οποία μίλησε για το περιστατικό σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας που υπέστη στη σχέση της με άνθρωπο του χώρου της. «Ζούσα με έναν άνθρωπο και κατέληξα να τρώω ξύλο. Ο κόσμος έλεγε ότι θα με προωθήσει γιατί είναι διάσημος. Επέλεξα να μην μιλήσω όταν ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση», είπε η Αννα Μαρία Βελλή. 

Αννα Μαρία Βελλή: «Ημουν σε κακοποιητική σχέση»

«Ήμουν σε κακοποιητική σχέση. Προσπαθούσα να φύγω, και είναι πολύ δύσκολο αν δεν το ζήσεις. Κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω όταν κινδύνευσε σοβαρά η ζωή μου, όταν είπα ότι υπάρχει πιθανότητα να μην ανέπνεα μετά από αυτό που συνέβη. Εκεί κατάλαβα ότι είμαι σε μία τοξική, χειριστική σχέση και πρέπει να φύγω. Έφαγα ξύλο, κεφάλι στο πάτωμα, στα πλακάκια. Αν εγώ κάτσω και σου πω γιατί με έδειρε θα είναι σαν να δικαιολογώ την πράξη του. Η χειριστική σχέση είναι ότι σε πείθω ότι εσύ είσαι το πρόβλημα. Ενώ είχα πολλή αυτοπεποίθηση, έφτασα στο σημείο να μη θέλω να με δω στον καθρέφτη» είπε η Άννα Μαρία Βελλή.

«Κατέληξα να τρώω ξύλο»

«Τον συντηρούσα οικονομικά και με έλεγε τσιγκούνα. Μιλάμε για παράσιτο. Ζούσα με έναν άνθρωπο και κατέληξα να τρώω ξύλο. Ο κόσμος έλεγε ότι θα με προωθήσει γιατί είναι διάσημος. Επέλεξα να μη μιλήσω όταν ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, για να μην κακοποιηθεί η ψυχούλα μου. Ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθω, να μη βλέπω εφιάλτες… Τη στιγμή που συνέβαινε έκανε χιούμορ για να μπορέσω να το αντιμετωπίσω. Αν οι φίλοι του τον ξέκοβαν, ίσως να έπαιρνε ένα έξτρα μάθημα», σημείωσε η Αννα Μαρία Βελλή, δείχνοντας και τα σημάδια κακοποίησής της και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει να πει τίποτα άλλο για το θέμα.

Σοφία Παυλίδου: «Το σημάδι της ντροπής» όταν έπεσε θύμα κακοποίησης από τον Μάνο Παπαγιάννη

Τα σημάδια στο σώμα της, μετά την κακοποίηση που υπέστη, σύμφωνα με την καταγγελία της, από τον συνάδελφό της, Μάνο Παπαγιάννη, έδωσε στη δημοσιότητα και η ηθοποιός Σοφία Παυλίδου. Τον Ιανουάριο του 2018, μερικές ατάκες ήταν η αιτία να έρθουν σε ρήξη στα καμαρίνια μετά το τέλος της παράστασης, η ηθοποιός, Σοφία Παυλίδου και ο Μάνος Παπαγιάννης. 

Μεταξύ των δύο ηθοποιών φαίνεται να έγινε έντονος διάλογος, ο οποίος - σύμφωνα με μαρτυρίες - είχε ως αποτέλεσμα ο Μάνος Παπαγιάννης να την χτυπήσει. Η Σοφία Παυλίδου φαίνεται να είχε καταλήξει στα επείγοντα του Ασκληπιείου Βούλας και στη μέση φαίνεται να είχε μπει για να τους χωρίσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Η ηθοποιός ανέβασε σε story στο Instagram τα σημάδια που άφησε πάνω της η κακοποίηση που υπέστη από τον Μάνο Παπαγιάννη, όπως καταγγέλλει. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στο πόδι της υπάρχει μία τεράστια μελανιά. «Το σημάδι της ντροπής. Ιανουάριος 2018», έγραψε στην ανάρτησή της η Σοφία Παυλίδου. Μάλιστα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ηθοποιός έκανε στόρι στο Instagram, γράφοντας: «Εύχομαι να σταματήσουμε να γιορτάζουμε αυτή τη μέρα σύντομα. Εύχομαι καμία μας να μην νιώσει ξανά ντροπή. Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών».

Πώς είχε περιγράψει το περιστατικό η Σοφία Παυλίδου

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει εκδορές γιατί εγώ δεν πρόλαβα, δεν είχα περιθώρια αντίδρασης γιατί ήταν και η στιγμή που αλλάζαμε ρούχα. Ο κ. Παπαγιάννης εμφανίστηκε ημίγυμνος, χωρίς παπούτσια και δεν άκουσα τα βήματά του στα σκαλιά. Είχα κλείσει την πόρτα του καμαρινιού για να μην ακούω τις βρισιές του και με αιφνιδίασε, δεν είχα περιθώριο αντίδρασης. Το βρίσκω αστείο αυτό με τις εκδορές και αν όντως έχει πάει σε γιατρό, σίγουρα δεν πήγε εκείνη την ημέρα, ώστε να υπάρχει ημερομηνία και να είναι από μένα αυτές οι εκδορές.

Είχε ήδη εκνευριστεί και με έβριζε γιατί δεν είχα πει την ατάκα, αλλά επειδή προφανώς του είπα ότι εγώ δεν θέλω να συζητήσω άλλο μαζί του γιατί δεν σταματούσε να με βρίζει, του είπα να μου μιλήσει πιο όμορφα και αυτός συνέχιζε, έκλεισα την πόρτα του καμαρινιού μου. Μου είπαν ότι έλεγε εκείνη τη στιγμή ότι "εμένα δεν θα μου κλείνει κανένας τις πόρτες” γιατί εγώ μέσα στο σοκ δεν τα θυμάμαι πολύ καλά αυτά όλα για να σας πω την αλήθεια, τα λόγια ακριβώς που έλεγε.

Κλώτσησε την πόρτα του καμαρινιού και με έπιασε από το λαιμό κατευθείαν και με πέταξε πίσω. Ο χώρος δεν είναι μεγάλος, έπεσα πάνω στην καρέκλα που βρισκόταν από πίσω μου. Έτσι χτύπησα στη σπονδυλική μου στήλη και στο πόδι και ευτυχώς δεν χτύπησα το κεφάλι μου στο νεροχύτη από πίσω. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εκεί η Κόνι Μεταξά και το είδε όλο και ο Σωτήρης Καλυβάτσης που ήταν κάτω και ανέβηκε, αφού είχα πέσει κάτω. Η κυρία Βάσια Τριφύλλη και η Ρέα Τουτουνζή είχαν αποχωρήσει από το χώρο.

Την άλλη μέρα που πήγε, εγώ απουσίαζα λόγω αναρρωτικής άδειας, έμαθα ότι είπε "εντάξει, δεν έκανα κάτι, να τη φοβερίσω ήθελα”. Ο χρόνος για τη συγγνώμη έχει περάσει. Αν πραγματικά αυτός ο άνθρωπος είχε μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε, θα έπρεπε να με είχε πάρει ένα τηλέφωνο τόσες μέρες. Να τα βρούμε, όχι! Γιατί πέρα από τη συμπεριφορά του που πιστεύω δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει και με μεγάλη ευκολία, αφού το έκανε σε μένα, πάει να πει ότι θα το ξανακάνει κι εγώ αυτό δεν θέλω να συμβεί. Θα είμαι υπεύθυνη κι εγώ αν το αφήσω αυτό το πράγμα έτσι.

Νομίζω ότι πια και η συγγνώμη δεν έχει νόημα μετά από τόσες μέρες. Δεν μπορώ να ξαναπαίξω με αυτόν τον άνθρωπο που με ξυλοκόπησε και αυτό είναι ένα ποινικό αδίκημα. Δεν είναι ότι απλά με έβρισε, ότι απλά τσακωθήκαμε. Μπήκε βίαια μέσα στο καμαρίνι μου και με χτύπησε. Έχω μώλωπες, είμαι σε σοκ εδώ και μέρες, είμαι ψυχολογικά χάλια. Κινδυνεύω να χάσω τη δουλειά μου, αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι που θα το αποφασίσει η επιχείρηση. Αλλά μου είναι πάρα πολύ δύσκολο ακόμα και να αντικρίσω αυτόν τον άνθρωπο", είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Παυλίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA