Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την εποχή που ήταν πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά «Άγγιγμα ψυχής» και τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στους κόλπους της Εκκλησίας, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Ζαλμάς στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή The 2night Show.

«Αντιδράσεις υπήρξαν, ξέρω ότι δεν μας είχε επιτραπεί να κάνουμε γυρίσματα σε εκκλησίες της Αθήνας. Ο μόνος που μας είχε δεχτεί στην πόλη του ήταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ένας πολύ σοφός άνθρωπος. Υπήρχαν αντιδράσεις και στο πρόσωπό μου ενώ δεν θα έπρεπε. Ένας ηθοποιός είμαι και είχα στεναχωρηθεί. Σαν να είχε δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός ανάμεσα σε μένα και την Εκκλησία. Ό,τι έγινε στο σίριαλ έγινε με τη μέριμνα να μη θιγεί κανενός το θρησκευτικό αίσθημα.Υπάρχουν και φανατισμένοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σίριαλ από την πραγματικότητα», τόνισε ο Σταύρος Ζαλμάς και πρόσθεσε μιλώντας για την υποκρισία που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας ειδικά σε θέματα όπως η ομοφυλοφιλία:

«Θα σου θυμίσω ότι αυτό το αντιμετώπισε και ο ίδιος ο Χριστός. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία. Υπάρχουν και εξαιρέσεις κληρικών. Όταν η πλειονότης θέλει να είναι σε βάθρο και να κουνάει το δάχτυλο πώς θα παραδεχτεί ότι στους κόλπους τους υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, ότι είναι άνθρωποι με αδυναμίες, ότι και αυτοί οι ίδιοι θα υποπέσουν σε σφάλματα όταν δεν έχουν αφήσει το περιθώριο της ανθρώπινης υπόστασης επάνω τους; Θυμάμαι μια κουβέντα που είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος ότι η Εκκλησία δεν κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους αλλά την ομοφυλοφιλία. Ο Χριστόδουλος έφερε κόσμο στην Εκκλησία με τον λάθος τρόπο. Εισήγαγε το χειροκρότημα στον ναό. Ο ναός είναι χώρος κατάνυξης και όχι χώρος για χειροκροτήματα. Δεν έμεινε αυτός ο κόσμος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA