SHOWBIZ
23/12/2021 15:54

Σάκης Ρουβάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την 17λεπτη συναυλία στο δήμο Αθηναίων που θα κοστίσει 215.000 ευρώ

Ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων χωρίς κοινό για μόλις 17 λεπτά με το κόστος της συναυλίας να ανέρχεται στα 215.000, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σάκης Ρουβάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την 17λεπτη συναυλία στο δήμο Αθηναίων που θα κοστίσει 215.000 ευρώ
Σάκης Ρουβάς (Πηγή: NDP)
Ανάγνωση:

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να εγκρίνει μια 17λεπτη συναυλία του Σάκη Ρουβά έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση ύψους 215.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποια θα είναι ακριβώς η αμοιβή του γνωστού τραγουδιστή.

Διαβάστε ακόμη: Απόστολος Ρουβάς: Η αποκάλυψη του Σάκη για τη συμμετοχή του αδερφού του στο Survivor

Αυτή την απόφαση καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με την «Λαϊκή Συσπείρωση» να την χαρακτηρίζει «προκλητική».

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί στο σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές. Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε.

Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων διευκρίνισε ότι τα 215.000 ευρώ δεν αφορούν την αμοιβή του Σάκη Ρουβά, αλλά το συνολικό κόστος της συναυλίας, στην οποία θα απασχοληθούν περίπου 80 άνθρωποι.

Αναλυτικά η Ενημέρωση της Τεχνόπολης για το κόστος της εκδήλωσης της Παραμονής Πρωτοχρονιάς αναφέρει:

Είναι παράδοση, εδώ και δεκαετίες, κάθε ελληνικό σπίτι να υποδέχεται το νέο χρόνο από την Αθήνα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτεύουσα μετρά αντίστροφα και κάθε γωνία της Ελλάδας συντονίζεται μαζί της. Οι εικόνες της γιορτινής Αθήνας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων στον κόσμο, προβάλλονται από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο δήμος Αθηναίων τιμάει αυτή του την υποχρέωση, τα τελευταία χρόνια, μέσω της Τεχνόπολης, δεσμεύοντας συγκεκριμένα ποσά για αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190 χιλιάδες ευρώ. Σε αυτόν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών. Ενδεικτικά παρατίθεται το κόστος των εκδηλώσεων παρελθόντων ετών: 2016 - 170.000 ευρώ, 2017 – 170.000 ευρώ, 2018 – 170.000 ευρώ, 2019 – 190.000 ευρώ, 2020 –227.000 ευρώ, 2021 – 211.000 ευρώ.

Τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή κοινού αποκλειστικά για τηλεοπτική μετάδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σχεδιάστηκε η παραγωγή ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Φέτος, για την προετοιμασία, το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών.

Πιο αναλυτικά:

Προετοιμασία/Σχεδιασμός: Συνολικά 20 μέρες απαιτούνται για την προετοιμασία, το σχεδιασμό και τις απαραίτητες μελέτες του έργου - Σενάριο, Δομή, Concept - Σχεδιασμός Φωτισμών & Σκηνοθεσία - Μελέτη και Σχεδιασμός Εγκατάστασης, Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι, Στατική Μελέτη - Μελέτη και Σχεδιασμός Ηχητικής/Φωτιστικής Εγκατάστασης & Προσωπικού, Τεχνική Διεύθυνση - 3D Σχέδια, Φωτορεαλιστικά - Μελέτη και Σχεδιασμός Σκηνογραφίας, Κατασκευή Σκηνικών - Σκηνοθεσία & Σχεδιασμός Τηλεοπτικής Κάλυψης - Μουσική Επιμέλεια Προγράμματος, Μαέστρος, Μουσικοί, Πρόβες, Στούντιο - Σχεδιασμός Animationthemes για LED WALL - Μελέτη, Σχεδιασμός, Συντονισμός & Οργάνωση Παραγωγής

Εργασίες εγκατάστασης/λειτουργίας/απεγκατάστασης αναλυτικά:

- Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Εξεδρών, Ικριωμάτων & κεντρικής σκηνής - Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία Φωτιστικής & Ηχητικής Εγκατάστασης - Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία μουσικού εξοπλισμού - Εργασίες Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης - Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία LedWalls - Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία δικτύου wifi και ενισχυτικού σήματος κινητής στον χώρο διεξαγωγής - Εγκατάσταση/Λειτουργία/Απεγκατάσταση γεννήτριας για όλη τη διάρκεια των εργασιών - Κατασκευή /Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Σκηνικών - Ενοικίαση και Λειτουργία O.B. Van, Van δορυφορικής σύνδεσης, καμερών, Drone και γερανών κινηματογράφησης - Εργασίες προγραμματισμού ηχητικού & φωτιστικού εξοπλισμού - Προετοιμασία καλλιτεχνικής ομάδας, πρόβες & παράσταση (καλλιτέχνης – παρουσιαστής, 17μελής ορχήστρα, μαέστρος) - Ομάδα τηλεοπτικής κάλυψης ( σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη, υπεύθυνος ροής, συντονιστής, 10 οπερατέρ, υπεύθυνος OB Van, υπεύθυνος Van δορυφορικής σύνδεσης, Drone pilot) - Τεχνικό προσωπικό (ηχολήπτες, φωτιστές, stage manager) - Ομάδα Συντονισμού, Ροής και Υλοποίησης Παραγωγής - Προσωπικό Φύλαξης καθ όλη τη διάρκεια εργασιών

Την ίδια ώρα στο Twitter ξέσπασε ένας μικρός χαμός με δεκάδες σχόλια για το Ρουβά και τη συναυλία του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ