Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το κίνημα metoo, τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, για το αν υπήρξε θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς στην αρχή της καριέρας της, αλλά και για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε η γνωστή ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάκη στο περιοδικό Εγώ. 

Διαβάστε ακόμη: Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Θα είμαι κάθε μέρα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Με ξεπερνάει η υπόθεση revenge porn

«Δυστυχώς υπάρχει αυτή η έκρηξη βίας στην εποχή, πράγμα που απεικονίζεται έντονα και στο έργο μας. Διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις και από τη μία στιγμή «παγώνουμε» μπροστά σε αυτή την είδηση και από την άλλη μας φαίνεται σαν κανονικό και συνηθισμένο. Αυτό είναι τραγικό και αδιανόητο, εν έτει 2021 ένας άνθρωπος να πεθαίνει από το ξύλο. Όπως επίσης συνέβη και με τον Ζακ Κωστόπουλο. Ντροπή μας ειλικρινά», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Κωνσταντάκη. 

Η ίδια συνηθίζει να παίρνει θέση για θέματα της επικαιρότητας μέσα από τα social media και εξηγεί ότι το κάνει «όταν κάτι με αγγίζει. Ο λόγος που δεν ήθελα να πάρω δημόσια θέση για κάποια θέματα που προκύπτουν ή προέκυψαν, όπως και με το #metoο, ήταν γιατί θεώρησα ότι εκείνη την περίοδο χρειαζόταν να δοθεί βήμα στους ανθρώπους που εμπλέκονταν άμεσα με την ιστορία. Γιατί η κοινωνία τώρα ήταν έτοιμη να τα ακούσει.

Μου φαινόταν αυτονόητο το να βγω και να πω «στηρίζω τα θύματα». Από την άλλη πλευρά, ούτε έχω και κάποια ευχέρεια λόγου. Υπήρξαν άλλοι συνάδελφοι που βγήκαν και μίλησαν και μας κάλυψαν, όπως ο Γιάννης Μπέζος, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, η Κάτια Δανδουλάκη, κ.α.».

Η Μαρία Κωνσταντάκη δεν έκρυψε πως ήταν πολύ τυχερή γιατί δεν της έτυχε κάποια κακοποιητική συμεριφορά στα πρώτα της βήματα στο χώρο:

«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά που διαβάσαμε, η ηλικία των θυμάτων είναι νέα παιδιά. Όταν είσαι νέος δεν έχεις αποκτήσει ακόμη άμυνες για να αντιδράσεις  και σοκάρεσαι μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Μου έχει τύχει να μην έχω καλή σχέση με συνάδελφο σε δουλειά και να μου δημιουργήσει θέμα, αλλά ήμουν μεγαλύτερη και μπόρεσα να το διαχειριστώ και να το κοινοποιήσω και στον θίασο. Δεν ήταν ακραίο, βέβαια. Δεν είχαμε απλά καλή επικοινωνία και αυτό δημιουργούσε θέμα επί σκηνής. Δεν ξέρω αν ήμουν νέα πώς θα αντιδρούσα σε ένα τέτοιο περιστατικό, όπως αυτά που βίωσαν τα θύματα».

Τέλος, σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει εάν βρεθεί κάποια στιγμή - μετά από κάποια χρόνια - σε θίασο που θα είναι και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη, η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη: 

«Μετά από όλη αυτή την ιστορία, ίσα ίσα που θα δείξω και περισσότερη αγάπη σε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί είναι ο μόνος που δεν φταίει και θα είναι άδικο να δεχθεί bullying. Δε θα μου άρεσε να στοχοποιηθεί αυτό το παιδί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA