Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρέθηκε στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» και παραχώρησε μία συγκλονιστική συνέντευξη. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, που την έζησε και τον σημάδεψε. «Ημουν σχεδόν 5 χρόνων», είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης «όταν έγινε το πραξικόπημα». 

Διαβάστε ακόμη: Αλκίνοος Ιωαννίδης για το πραξικόπημα στην Κύπρο: Ημουν 5 ετών

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα θυμάται. «Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τον ίδιο τον πόλεμο γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν. Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Το να μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμιά φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης», εξομολογήθηκε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA