Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σεξιστικές ατάκες του μητροπολίτη Κοζάνης, Παύλου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μετά τον αγιασμό των υδάτων, στα Θεοφάνεια, καθώς επιτέθηκε φραστικά σε γυναίκες που βρισκόντουσαν μέσα στον ναό, με τον πλέον λανθασμένο τρόπο. «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε εσείς οι άνδρες;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης σε μια «έκρηξη» κατά των γυναικών που βρισκόντουσαν μέσα στην Εκκλησία.

Αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοπτικές εκπομπές, αν και υπήρξαν κι εκείνοι που συμφώνησαν με τα λεγόμενα του μητροπολίτη Κοζάνης. Πέραν από το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Τζούμα, ο οποίος του έδωσε δίκιο, υπήρξε και ένας ακόμα ο οποίος μίλησε υπέρ του: «Ν’ αγιάσουν τα κόκκαλα του» ανέφερε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 επισημαίνοντας πως: «Για να φτάσει ένας Μητροπολίτης, μέσα στην Εκκλησία, να το πει αυτό το πράγμα, βάλε τι θα άκουγε κάθε μέρα».

Συγκεκριμένα, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος είπε: «Ν’ αγιάσουν τα κόκαλά του Μητροπολίτη. Εγώ θυμάμαι και από μικρός που πήγαινα στο χωριό, οι γυναίκες πήγαιναν περισσότερο για κουτσομπολιό στην Εκκλησία. Να δουν τι φοράει η μια, τι ψώνισε ο άντρας στην άλλη. Το βρίσκω πολύ σωστό. Για να φτάσει ένας Μητροπολίτης, μέσα στην Εκκλησία, να το πει αυτό το πράγμα, βάλε τι θα άκουγε κάθε μέρα, κάθε που γίνεται η Λειτουργία και τι θα έχει ακούσει στις εξομολογήσεις από τους άντρες. Τι θα του έχουν πει για τις γυναίκες για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος ο Μητροπολίτης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA