Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος του γνωστού σχεδιαστή Thierry Mugler ήρθε απότομα για τον κόσμο της μόδας, στον οποίο πρόσφερε ψυχή και σώμα. Η επέλαση του χιονιά αυτές τις μέρες μας θυμίζει στιγμές όταν ο διάσημος σχεδιαστής όχι μόνο εμπνεύστηκε αλλά και χρησιμοποίησε ως καμβά το κρύο στοιχείο.

Διαβάστε επίσης: Thierry Mugler: Ο σχεδιαστής μόδας που έντυσε τρεις δεκαετίες και δημιούργησε το άρωμα Angel

Με φόντο τα πραγματικά παγωμένα τοπία της Γροιλανδίας, αλλά και αναδεικνύοντας την κρύα αγνότητα του λευκού μέσα από τις άμμους της ερήμου του Νέου Μεξικού και αφρισμένες παραλίες, ο Thierry Mugler φωτογράφιζε τα μοντέλα του σε σαγηνευτικές πόζες με...μηδενική έγνοια για τις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Στις φωτογραφίες του βλέπουμε την Claude Heidemeyer να ξαπλώνει αγέρωχη πάνω στον παγετώνα, το Djimon Hounsou να συμπληρώνει γεωμετρικά ένα αρμονικό background από ουρανό και αμμόλοφους και άλλα δύο μοντέλα του να βολτάρουν πάνω στον αφρό της θάλασσας με ένα βαθύ μαύρο κόψιμο που παρεμβάλλεται για να ξεγελάσει τις αισθήσεις μας και να κάνει τα παιχνιδίσματα του νερού να μοιάζουν με πάγο σε κάποιον ξένο πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/CYNA2vgvmUF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadinghttps://www.instagram.com/p/B_aw4mJDI8H/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadinghttps://www.instagram.com/p/CLuw28XDAxY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με τη σειρά τους, οι συνθέσεις αυτές θα πάνε πολλούς ακόμα πιο πίσω, στο μοναδικό σόου που επεφύλασσε ο Mugler για το κοινό του τη σεζόν 1995 - 1996, γιορτάζοντας την επέτειο 20 χρόνων του στον κόσμο της μόδας. Στο φαντασμαγορικό και αείμνηστο σόου που πραγματοποιήθηκε στο Cirque D'Hiver στο Παρίσι προέδρευσε ως βασίλισσα του πάγου η απίστευτη Kate Moss, την οποία βλέπουμε να κάνει νάζια ενώ λούζεται από ψεύτικες χιονονιφάδες.

https://www.instagram.com/tv/CYzXMFkq-1q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA