Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Τατιάνα Μπλάτνικ στην εκπομπή Πάμε Δανάη του MEGA και - μεταξύ άλλων - μίλησε για το τραύμα που της άφησε η αυτοκτονία του πατέρα της, την αγάπη που έχει στην Ελλάδα και ότι τη νιώθει σπίτι της μετά από τόσα χρόνια που ζει εδώ, αλλά και για το πώς εμπνεύστηκε τη δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας «Breathe» που δημιούργησε κατά την περίοδο της καραντίνας με στόχο να βοηθήσει τον κόσμο.

«Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας "Breathe" γεννήθηκε εν μέσω lockdown & πανδημίας, όταν όλοι είχαμε άγχος και ανησυχίες. Ένιωσα ότι το αυτοκίνητο μου ήταν ο ασφαλής μου χώρος και μια μέρα είπα στον εαυτό μου απλά να αναπνεύσει και ότι όλα θα πάνε καλά. Η ψυχική υγεία είναι ένα τεράστιο θέμα που αποτελεί ακόμη ταμπού και μας αφορά όλους. Ο ΠΟΥ λέει ότι επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους, αυτός είναι ο μέσος όρος ενός νοικοκυριού. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν στίγμα για την κοινωνία μας, εγώ και ο περίγυρός μου είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό το θέμα, γι’ αυτό κάναμε το "Breathe".Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είναι φυσιολογικό να μην είναι κάποιος καλά», δήλωσε η Τατιάνα Μπλάτνικ. 

Η ίδια εξήγησε ότι «Σε προσωπικό επίπεδο έχασα τον πατέρα μου όταν ήμουν 7 ετών, αυτοκτόνησε. Αυτό είναι ένα προσωπικό ταξίδι, μία προσωπική δέσμευση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μιλάει. Και όταν βγήκα να το πω και πολλοί άνθρωποι μου είπαν "Τατιάνα μην το κάνεις. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι αυτά τα πράγματα, αυτό είναι για το σπίτι". Αλλά η αλήθεια είναι πως 800 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει 1 άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να αποτελεί τόσο βάρος συνέχεια. Αλλά δεν ήταν τόσο η πράξη που με επηρέασε, ήταν η σιωπή γύρω από αυτή και το ότι κανείς δε μίλαγε για αυτή. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που σχεδόν μου έδωσε την άδεια και μου είπε "Τατιάνα, βγες εκεί έξω, μίλα στον κόσμο και βεβαιώσου ότι κανείς δεν υποφέρει. Αν μπορείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο, πήγαινε και κάν' το», εξήγησε η σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου. 

Διευκρίνισε πως «Μέχρι τα 14 μου δεν γνώριζα πως ο πατέρας μου έχει αυτοκτονήσει, το έμαθα στα 17. Αλλά το να μιλήσω ανοιχτά, το ένιωσα λίγο μετά τα 20. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψα την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογία με θέμα την αυτοχειρία. Ήμουν ανοιχτή σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη πολλή ντροπή για αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως, οι δάσκαλοί μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ, όμως, δεν τη γνώριζα».

Η Τατιάνα Μπλάτνικ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ζωή της στην Ελλάδα, στο πλευρό του συζύγου της Νικόλαου Γλύξμπουργκ, λέγοντας πως μετά από οκτώ χρόνια που ζει στη χώρα μας πλέον τη νιώθει πραγματικά σπίτι της. 

«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο, το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μού πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν, όπως όλοι. Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε πως «Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα. Ο λόγος που θέλω να δημιουργήσω κάτι είναι επειδή θέλω να δείξω στον κόσμο ότι είναι εντάξει να μην είσαι τέλειος. Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα μάτια του συζύγου μου. Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την "άλλη" γυναίκα μέσα στο σπίτι. Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα», είπε η ίδια. 

Τέλος, δεν έκρυψε πως μετά από δώδεκα χρόνια γάμου αυτό που την εκπλήσσει ακόμα ευχάριστα στο σύζυγό της είναι η υπομονή του, ενώ εκείνη την εξάσκησε αρκετά όταν βρέθηκε κολλημένη στην κίνηση στους ελληνικούς δρόμους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA