Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης μίλησε στο «Πρωινό» για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου, για το αν έχει δεχθεί και εκείνος αντίστοιχες συμπεριφορές, ενώ αναφέρθηκε στον Γιώργο Κιμούλη, τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Μέχρι ίσως τη γενιά μου, δεν ξέρω, ίσως και πιο μετά, κάποια πράγματα ως ένα σημείο εθεωρούντο φυσιολογικά. Όχι ότι το αποδεχόμασταν μέσα μας ή δεν στεναχωριόμασταν. Πριν πολλά χρόνια με έναν παλιό συγχωρεμένο σκηνοθέτη παρεξηγηθήκαμε και το βράδυ ξύπνησα από αιμορραγίες. Έχω αναθεωρήσει σε έναν που με προσέβαλε που δεν του έριξα δύο μπουνιές, όχι με την έννοια "μην το ξανακάνεις", αλλά "να προσέχεις που το κάνεις", είπε ο ίδιος. 

Χαρακτήρισε τον Γιώργο Κιμούλη ένα «δύσκολο και δύστροπο άνθρωπο. Είναι όμως ένας καλλιτέχνης, τον οποίο εγώ σαν λίγο νεότερός του, τον θαύμασα πολύ. Δεν μπορεί να σηκώσει πολλά πολλά, πρέπει να γίνει το δικό του».

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή στη δίκη του μέχρι τις 28 Μαρτίου

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν μια χαρά σα συνεργάτης γιατί εγώ δεν τον γνώρισα τότε σα σκηνοθέτη, ήταν μικρός τότε. Έχω συνεργαστεί πολύ με τον Λιγνάδη, ήμασταν συμμαθητές και στον ίδιο θίασο. Ήμασταν μαζί καμία δεκαετία στο Εθνικό Θέατρο. Αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Λιγνάδης, με ανατριχιάζουν», παραδέχτηκε ο γνωστός ηθοποιός.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο Οδυσσέας Σταμούλης τόνισε πως «εδώ μπαίνει ένα ταξικό θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στην ίδια παρέα, τους βοηθάνε οι ίδιοι κύκλοι. Ανέρχονται ή πέφτουν καμία φορά μαζί. Εμάς τους απλούς θνητούς δεν μας αφορούν αυτά. Ρουβάς και Λιγνάδης ανήκουν σε άλλη τάξη. Δεν είναι σαν κι εμάς την πλέμπα. Θα υποστηριχθούν».

Τέλος, όταν η συζήτηση πήγε στον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Οδυσσέας Σταμούλης δεν έκρυψε ότι η περίπτωση αυτή τον θυμώνει.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης με θυμώνει πολύ. Σιχαίνομαι να σου λέει κάποιος, "κάνε αυτό για να πάρεις ρόλο". Το να πατάς στην εξουσία για να υποχρεώσεις κάποιον να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε στόχο σου, όχι μόνο σεξουαλικό, αυτό το θεωρώ έγκλημα καθοσιώσεως, το σοβαρότερο από όλα», κατέληξε ο Οδυσσέας Σταμούλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA