Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλής φωτογράφους στον χώρο της μόδας, ο Patrick Demarchelier, πέθανε σε ηλικία 78 ετών αφήνοντας πίσω του μία σειρά από διάσημες φωτογραφίες όπως του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και της Κέιτ Μος αλλά και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, την οποία φωτογράφισε για πρώτη φορά το 1989, όντας ο πρώτος μη Βρετανός φωτογράφος που φωτογράφισε τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε ακόμη: Μπρους Γουίλις: Τι είναι η αφασία που τον ανάγκασε να βάλει τέλος στην υποκριτική

Γεννημένος το 1943 κοντά στο Παρίσι και μεγαλωμένος στη Χάβρη της Νορμανδίας, ο Πατρίκ Ντεμαρσελιέ, έγινε γνωστός για τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 οι δουλειές του φιγουράριζαν σε εξώφυλλα περιοδικών στην Αμερική. Συνεργάστηκε με brand όπως Gap και Chanel, Dior. Θεωρείται πως βοήθησε στον καθορισμό της εμφάνισης του Harper’s Bazaar τη δεκαετία του 1990 υπό τη θρυλική αρχισυντάκτρια Λιζ Τίλμπερις. Η φωτογραφία του supermodel Λίντα Εβαντζελίστα για το τεύχος Σεπτεμβρίου 1992, «Enter the Era of Elegance», παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα εξώφυλλα στην ιστορία των περιοδικών.

Το 2018, καθώς ο κόσμος της μόδας ήταν αντιμέτωπος με την ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης και της κατάχρησης εξουσίας, ο Πατρίκ Ντεμαρσελιέ ήταν θέμα σε άρθρο στη The Boston Globe στο οποίο πολλά μοντέλα κατήγγειλαν σεξουαλικές επιθέσεις. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά η σχέση του με τον Condé Nast τερματίστηκε.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ενώ το έργο του συνεχίζει ο γιος του Βίκτορ Ντεμαρσελιέ που είναι επίσης φωτογράφος.

https://www.instagram.com/p/Cbx1yzpu2jE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA