Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γνωστή ηθοποιός, Άννα Φόνσου, μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για το πώς έγινε ηθοποιός, τις ανασφάλειες που είχε σε νεαρή ηλικία, για το λόγο που δεν έκανε ποτέ παιδιά, τη φιλία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και για ποιο λόγο έχει φύγει από δουλειές στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Βογιατζής: Δεν έχω τσακωθεί ποτέ στη ζωή μου - Σταρ στην Ελλάδα ήταν η Τζένη, η Αλίκη και ο Χόρν

«Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, είχα άλλες βλέψεις γιατί ήμουν πρώτη μαθήτρια και ήθελα να σπουδάσω, τυχαία γνώρισα την κυρία Κατερίνα και με ανέλαβε, με έστειλε σε ιδιωτικό σχολείο και με σπούδασε», είπε η Άννα Φόνσου.

Παραδέχτηκε πως «είμαι γεμάτη ανασφάλειες, από την κορφή μέχρι τα νύχια και τώρα έχω, αλλά όχι για το θέατρο. Έλεγα πάντα, "εγώ είμαι πολύ καλή ό,τι και να λένε". Όταν ήμουν πιο νέα, δε νομίζω ότι έχει κοιτάξει τόσες ώρες άνθρωπος καθρέφτη όσο εγώ. Στο σπίτι μου δεν είμαι ποτέ ατημέλητη, τακούνια φοράω και μέσα στο σπίτι».

«Όταν ήμουν μικρή ήταν όλοι φτωχοί. Έμαθα να σνομπάρω τους πλούσιους αν και έχω παντρευτεί πολύ πλούσιους άντρες κι αυτούς που παντρεύτηκα το έκανα γιατί τους ερωτεύτηκα. Δεν έδωσα σημασία στα λεφτά. Από τους γάμους δεν έχω κάνει περιουσία, δούλευα 60 χρόνια στο θέατρο, είχα και μια αδελφή που προσπαθούσε να μου κρατήσει τα λεφτά μου», συνέχισε η Άννα Φόνσου.

Εξήγησε ότι ο λόγος που δεν έκανε η ίδια παιδιά ήταν επειδή θεωρούσε ότι δεν ήταν ικανή να μεγαλώσει ένα παιδί, αλλά υιοθέτησε την ανιψιά της.

«Τον πατέρα μου τον έχασα 60 χρονών από το ξύλο που είχε φάει στην εξορία και σε 8 μήνες μέσα πέθανε η μαμά μου από τον καημό της. Έχασα και την αδελφή μου πριν 16 χρόνια και υιοθέτησα την κόρη της, Ασημίνα. Είναι το πλάσμα που έχω αγαπήσει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Δεν ήθελα να κάνω παιδί, είμαι ανίκανη. Είχα επίγνωση ότι δε θέλω να κάνω παιδί, και η αδελφή μου είπε "μισό – μισό θα έχουμε το παιδί, όπως όλα"».

Όπως παραδέχτηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν αυτή που της έβαλε το μικρόβιο της καριέρας, εκείνη δεν την ένοιαζε τόσο. «Δεν ήμουν φανατική καριερίστρια. H Βουγιουκλάκη με έκανε να θέλω να κάνω καριέρα, με έλεγε αναίσθητη. Εμένα δε με ένοιαζε, μου είχαν έρθει και όλα βολικά. Ο Φίνος μόνο δεν με είχε πάρει γιατί είχε μάθει ότι μετά τα μπουζούκια πήγαινα στα γυρίσματα».

Διευκρίνισε ότι δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι η Βουγιουκλάκη δεν ήθελε ξανθές συμπρωταγωνίστριες στις ταινίες της. «Είναι ψέμα μεγάλο ότι η Αλίκη δεν ήθελε άλλες γυναίκες με ξανθό μαλλί γύρω της. Έπαιρνε όλες τις ωραίες γυναίκες να παίζουν μαζί της. Ήμασταν πολύ φίλες με την Αλίκη για αυτό δεν παίξαμε ποτέ μαζί. Η φιλία μου μαζί της ήταν πολύ πιο πάνω από το θέατρο».

Τέλος, επεσήμανε πως «έχω φύγει από πολλές δουλειές επειδή είχα νιώσει άβολα. Θυμάμαι ένα σκηνοθέτη που σε μένα μιλούσε "κυρία Φόνσου" και σε ένα νέο ηθοποιό έλεγε "φύγε από εδώ". Του είπα "ζήτα συγνώμη και εμένα ξέχνα με". 25 χρόνια έκανα δικές μου δουλειές που τις χρηματοδοτούσα εγώ. Έπαιρνα ανθρώπους που μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί τους. Δεν μπορώ οι σκηνοθέτες να εκμεταλλεύονται την εξουσία τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA