Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε τη Δευτέρα (23/5) στο «Στούντιο 4» - μεταξύ άλλων - για το σοβαρό ατύχημα που είχε πριν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Κύθνο με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δάχτυλό της.

Διαβάστε ακόμη: Άννα Αδριανού: «Με τον πατέρα μου είχαμε μια ιδανική σχέση - Πέθανε στα χέρια μου»

«Επειδή έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που ο μπαμπάς μου είχε ναυπηγείο με σκάφη αναψυχής, έχω μεγαλώσει στα σκάφη, έχω δει απώλειες ανθρώπων από προπέλα και είναι ό,τι πιο επικίνδυνο. Θα έπρεπε πραγματικά να βρεθεί μια λύση να υπάρχει ένα κάλυμμα, να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά η ίδια.

«Ήξερα την ώρα που άκουσα τον ήχο ότι μπορεί να μη ζω. Την ώρα που έπεσα μέσα στο νερό γιατί ο άνθρωπος αυτός έκανε μια απότομη μανούβρα ήμουν σε κωλοτούμπα μέσα στο νερό και δεν ήξερα που βρίσκομαι. Το χέρι μου ήταν πιο ψηλά. Αν δεν ήταν το χέρι μου και ήταν τα μαλλιά μου, δεν θα μιλάγαμε τώρα. Άκουσα το γκντουπ και δεν ήξερα που με έχει χτυπήσει η προπέλα. Την ώρα που βγήκα και είδα το χέρι μου όπως ήταν, με το ένστικτο της επιβίωσης που έχουμε όλοι μας, άρχισα να κολυμπάω και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι το χέρι μου θα μπω στο νοσοκομείο και θα το φτιάξουν και θα είναι καλά. Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Αυτό με έσωσε γιατί έχασα σχεδόν το μισό μου αίμα. Άκουγα στο ελικόπτερο πάνω να λένε ότι θα μου κόψουν το χέρι από τον ώμο. Είχα χάσει τόσο πολύ αίμα που κινδύνευε το χέρι μου να κοπεί ολόκληρο», εξήγησε η Έρρικα Πρεζεράκου. 

Μάλιστα, δεν έκρυψε πως νιώθει «τεράστια ευγνωμοσύνη για το ότι ζω. Πιο πολύ με ζόρισε η συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος ούτε καν ήρθε επάνω μαζί μου. Έλεγε ψέματα συνέχεια. Ήταν λίγο σοκαριστικό αυτό στο ανθρώπινο κομμάτι».

Τέλος, αναφέρθηκε στο διάστημα που βρισκόταν στο νοσοκομείο λέγοντας πως «Όταν ξύπνησα από τη νάρκωση, ήταν δεμένο το χέρι μου, οπότε δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Όταν είδα το χέρι μου, ήμουν ενθουσιασμένη. Την ώρα που έρχεται κίνδυνος σοβαρά, έχουμε ένα κομμάτι μας που μπαίνει και δρα. Τις πρώτες μέρες ένιωθα ότι παραείμαι θετική και κάλεσα την ψυχολόγο του νοσοκομείου και της λέω "κάτι δεν πάει καλά, παραείμαι θετική για αυτό που μου έχει συμβεί" και μου λέει "είσαι από αυτές τις περιπτώσεις που έχεις στρέψει όλη σου την προσοχή στο θετικό"», κατέληξε η Έρρικα Πρεζεράκου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA