Μενού
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κέβιν Σπέισι, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα, κάποια εκ των οποίων αφορούν γεγονότα προ 20ετίας. Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται «κατηγορηματικά» τις κατηγορίες, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του, καθώς ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός εμφανίστηκε σε βρετανικό δικαστήριο. Στον 62χρονο ηθοποιό έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών. Αντιμετωπίζει επίσης μια πρόσθετη κατηγορία ότι υποχρέωσε ένα άτομο σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Σπέισι φέρεται να τελέστηκαν την περίοδο μεταξύ των ετών 2005 και 2013.

Διαβάστε ακόμη: Κέβιν Σπέισι: Του απαγγέλθηκαν και επίσημα κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο πρώτος καταγγέλλων δήλωσε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από το διάσημο ηθοποιό δύο φορές το Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο. Ο δεύτερος άνδρας τον καταγγέλλει κι εκείνος ότι είχε δύο δυσάρεστες συναντήσεις μαζί του. Την πρώτη φορά δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008 από τον ηθοποιό, ενώ τη δεύτερη τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Ο τρίτος άνδρας τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στο Γκλόστερσαϊρ, τον Απρίλιο του 2013. Τα ονόματα των ανδρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν και ο ηθοποιός Άντονι Ραπ είχε δηλώσει ότι ο Σπέισι τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες, όταν ήταν ανήλικος.

Σιωπηλός και ανέκφραστος στο δικαστήριο

Φορώντας γυαλιά οράσεως και ένα γαλάζιο κοστούμι ο Κέβιν Σπέισι προσήλθε το πρωί σε δικαστήριο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, όπου τον περίμενε πλήθος δημοσιογράφων, με τους σωματοφύλακές του να προσπαθούν να ανοίξουν δρόμο παραμερίζοντας τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους. Στο δικαστήριο μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει ότι ονομάζεται Κέβιν Σπέισι Φάουλερ και την διεύθυνσή του στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο ηθοποιός παρέμεινε ανέκφραστος.

Αν κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση ο 62χρονος ηθοποιός κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή απεριόριστου ύψους πρόστιμο, ενώ το βαρύτερο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται προβλέπει ανώτατη ποινή κάθειρξης τα ισόβια. Ο Κέβιν Σπέισι θα εμφανιστεί εκ νέου σε δικαστήριο του Λονδίνου στις 14 Ιουλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA