Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εμίλια Κλαρκ, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά «Game of Thrones», μίλησε στο BBC για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε κατά τα πρώτα χρόνια της σειράς και τα χειρουργεία στα οποία χρειάστηκε να υποβληθεί, κάποια εκ των οποίων δεν ήταν επιτυχημένα, αποκαλύπτοντας πως κινδύνεψε και η ζωή της.   

Διαβάστε ακόμη: Jennifer Lopez - Ben Affleck: «Κράξιμο» στη Λατίνα σταρ επειδή άλλαξε το επίθετό της μετά το γάμο

Συγκεκριμένα η νεαρή ηθοποιός εμφάνισε δύο ανευρύσματα στον εγκέφαλο, το πρώτο το 2011 και το δεύτερο το 2013 και χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αναρρώσει. «Ο πόνος ήταν αφόρητος», είπε χαρακτηριστικά η Εμίλια Κλαρκ, τονίζοντας πως το ότι έπαιζε εκείνη την περίοδο στη σειρά της έκανε πολύ καλό αφού έδινε σκοπό στη ζωή της. 

«Ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μπορώ να μιλήσω και να ζήσω τη ζωή μου εντελώς φυσιολογικά χωρίς καμία απολύτως επίπτωση», εξήγησε η Κλαρκ, επισημαίνοντας πως «ανήκω σε μια πραγματικά πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από όλο αυτό».

«Λείπει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ και νομίζω πως πλέον, είναι κάτι που με κάνει να γελάω. Ουσιαστικά, ένα μέρος του εγκεφάλου μου δεν παίρνει αίμα για ένα δευτερόλεπτο και εξαφανίζεται. Το αίμα βρίσκει μια διαφορετική οδό για να περάσει, όμως όποιο κομμάτι προσπερνάει, αυτό εξαφανίζεται», ανέφερε η Εμίλια Κλαρκ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η ίδια δημιούργησε έκτοτε μια φιλανθρωπική οργάνωση, το «SameYou», για όσους αναρρώνουν από εγχειρήσεις εγκεφάλου και εγκεφαλικά που ονομάζεται, δηλώνοντας πως έχει αφήσει πίσω της τα δικά της ιατρικά προβλήματα και έχει αποδεχτεί την πραγματικότητα.

«Σκέφτηκα ότι "λοιπόν, αυτή είσαι. Αυτός είναι ο εγκέφαλος που έχεις". Οπότε δεν έχει νόημα να κουράζω συνεχώς το μυαλό μου για το τι μπορεί να μην υπάρχει», καταλήγει η Εμίλια Κλαρκ, η οποία είχε μιλήσει για πρώτη φορά για το πρόβλημα της υγείας της το 2019.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA