Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Χρήστος Πολίτης, ο οποίος έγραψε τηλεοπτική ιστορία ως «Γιάγκος Δράκος» στη θρυλική «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση - με αφορμή τη συμμετοχή του σε κινηματογραφική ταινία - μετά από πολλά χρόνια. Άλλωστε, ο ίδιος επέλεξε μετά το φινάλε της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και στις δηλώσεις του εξήγησε το λόγο για τον οποίο έκανε μια εξαίρεση, ενώ μίλησε για τη «Λάμψη», το #MeToo, αλλά και τις πρόσφατες απώλειες στο χώρο του θεάτρου. 

Διαβάστε ακόμη: Δήμητρα Παπαδοπούλου - Οι Απαράδεκτοι: «Τα επεισόδια με τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν έπρεπε να κοπούν»

«Μετά από 47 χρόνια αποχής αποφάσισα να εμφανιστώ στην ταινία του Χρήστου Μασσαλά, διότι μιλώντας μαζί του με έπεισε ότι είναι ένας σημαντικός άνθρωπος, σημαντικός σκηνοθέτης. Ήταν μια πολύ ειδική επιστροφή, εκτιμώντας τον Χρήστο Μασσάλα», είπε ο Χρήστος Πολίτης, ο οποίος στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να τον δούμε πουθενά αφού έχει αποσυρθεί.

«Έχω αποχωρήσει και από το θέατρο, γενικά από την καλλιτεχνική ζωή, από τη δημόσια ζωή, από τα πάντα. Η πραγματικότητα που ζούμε για μένα είναι άθλια, μπάχαλο και δεν θέλω να συμμετέχω πουθενά», τόνισε ο ίδιος, χωρίς να κρύψει πως στο δρόμο του μιλάνε ακόμα για τη Λάμψη», είπε ο Χρήστος Πολίτης, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει επαφή με κανέναν από τους συμπρωταγωνιστές του στη σειρά. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως «Ελληνική τηλεόραση δεν βλέπω, κατ' αρχήν δεν βλέπω ελληνικές ειδήσεις. Ενημερώνομαι από κάποια site, κάποια μπλογκ που τα επιλέγω, μαθαίνω τι γίνεται».

Όσον αφορά τις καταγγελίες του #MeToo, τονίζοντας πως είναι στο πλευρό των γυναικών που έκαναν τις καταγγελίες. «Οι κυρίες που κατήγγειλαν αυτή την απρεπέστατη συμπεριφορά είτε βιασμός λέγεται είτε κακοποιητική συμπεριφορά, είμαι στο πλευρό τους, έχουν απόλυτα δίκιο, τις σέβομαι απόλυτα, είναι κυρίες. Όσο για τον άλλον που αποκαλείται βιαστής, αποδείχτηκε και στο δικαστήριο ότι είναι βιαστής, αλλά η δικαιοσύνη φαίνεται ότι είναι υπέρ των ισχυρών. Γι’ αυτό και τον άφησε αμολυτό έξω», δήλωσε ο Χρήστος Πολίτης.

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες απώλειες στο χώρο του θεάτρου, ο γνωστός ηθοποιός δεν έκρυψε πως «οι απώλειες είναι πικρές πάντα. Όλοι θα φύγουμε κάποια στιγμή. Το θέμα είναι να μη φεύγουν οι νέοι. Το να φεύγουμε εμείς που είμαστε μεγάλοι, δεν έχει και τόση σημασία. Κάποιοι θα πονέσουν για λίγο, μετά πάμε για άλλα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA