Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δίκη παραπέμπεται η Σακίρα, ύστερα από σχετικά απόφαση των ισπανικών δικαστηρίων, κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της ισπανικής εφορίας και κινδυνεύοντας να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ ετών εάν κριθεί ένοχη και να κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 23 εκατομμυρίων ευρώ. Η Σακίρα κατηγορείται ότι την περίοδο 2012 έως 2014 είπε ψέματα για το που κατοικούσε παρά το γεγονός ότι έζησε περισσότερες από τις μισές ημέρες σε κάθε ένα από τα τρία παραπάνω ημερολογιακά έτη στην Ισπανία και συνεπώς, θεωρείται κάτοικος Ισπανίας. Μάλιστα, τον Μάιο του 2012 η τραγουδίστρια αγόρασε σπίτι στη Βαρκελώνη. 

Διαβάστε ακόμη: Dan Bilzerian: 200 σακιά πάγος σε βίλα της Μυκόνου για να ξεκουραστεί στην πισίνα ο «στρατός» μοντέλων

Τον περασμένο Ιούλιο Ισπανός δικαστής απεφάνθη ότι είχε «επαρκείς αποδείξεις» στα χέρια του ώστε η Σακίρα να δικαστεί, ενώ ένας δεύτερος δικαστής απέρριψε την έφεση της τραγουδίστριας κατά της απόφασης τον Μάιο. Μάλιστα, τον Ιούλιο η Σακίρα απέρριψε μια εξώδικη συμφωνία, ισχυριζόμενη ότι οι αρχές την έβαλαν στο μάτι μόνο αφού πληροφορήθηκαν ότι έβγαινε με τον Ζεράρ Πικέ που είναι Ισπανός.

«Όσο ο Ζεράρ και εγώ βγαίναμε, ήμουν σε μια παγκόσμια περιοδεία. Πέρασα περισσότερες από 240 ημέρες εκτός Ισπανίας, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να θεωρηθώ κάτοικος Ισπανίας, έχει τονίσει από πλευράς της η τραγουδίστρια. «Οι ισπανικές φορολογικές αρχές είδαν ότι έβγαινα με έναν Ισπανό πολίτη και άρχισαν να τους τρέχουν τα σάλια. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελαν να κυνηγήσουν αυτά τα χρήματα ό,τι κι αν γίνει», δήλωσε η ίδια, τονίζοντας πως είχε ήδη πληρώσει όσα η ισπανική εφορία της είπε ότι χρωστούσε προτού υποβληθεί η μήνυση.

«Πρέπει να παλέψω για αυτό που πιστεύω γιατί πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», ανέφερε η Σακίρα σε συνέντευξή της στην ψηφιακή έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Elle που δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη Τετάρτη και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην έντυπη έκδοσή του τον Οκτώβριο. «Δεν τους χρωστάω τίποτα», τόνισε η Σακίρα, δηλώνοντας σίγουρη πως έχει συμπεριφερθεί σωστά και με διαφάνεια εξ αρχής και αφήνοντας να εννοηθεί πως οι ισπανικές αρχές επιχειρούν να βλάψουν τη φήμη της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA