Μενού
  • Α-
  • Α+

Το βράδυ του Σαββάτου (5/11) ο Έμινεμ εντάχθηκε στο «Rock & Roll Hall of Fame» και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν έκρυψε ότι το 2007 παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Μάλιστα, όσο μιλούσε για τον αγώνα που έδωσε με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, ζήτησε από την 26χρονη κόρη του, Χέιλι Τζέιντ Μάδερς να κλείσει τα αυτιά της. «Συνειδητοποιώ τι τιμή είναι αυτή τη στιγμή να βρίσκομαι εδώ απόψε εδώ πάνω και τι προνόμιο είναι να κάνω τη μουσική που αγαπώ. Η μουσική, βασικά, μου έσωσε τη ζωή… Θα το κρατήσω όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Τραυλίζω και τα λοιπά. Μάλλον δεν πρέπει να είμαι εδώ απόψε για μερικούς λόγους», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο 50χρονος ράπερ.

Διαβάστε ακόμη: To ταξίδι ξεκίνησε! Το πρωτοποριακό Tips by Markos κάνει πρεμιέρα από την Αρκαδία

«Κόντεψα να πεθάνω από υπερβολική δόση το 2007, το οποίο δεν ήταν καλό. Χέιλι, κλείσε τα αυτιά σου. Επειδή τα ναρκωτικά ήταν νόστιμα. Νόμιζα ότι είχαμε ένα καλό πράγμα, αλλά έπρεπε να πάω και να τα γ***σω όλα. Γ@μώτο.»

«Και τελικά, έπρεπε πραγματικά να το παλέψω και με τιμά και είμαι τόσο ευγνώμων που μπορώ ακόμη να είμαι εδώ πάνω κάνοντας hip-hop μουσική, φίλε, γιατί το αγαπώ τόσο πολύ». Ο Έμινεμ έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στον εθισμό του, λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν το 2002 στα γυρίσματα της αυτοβιογραφικής του ταινίας, «8 Mile».

«Περνούσαμε 16 ώρες στο πλατό και είχες ένα συγκεκριμένο παράθυρο όπου έπρεπε να κοιμηθείς. Μια μέρα, κάποιος μου έδωσε ένα Ambien, και με έριξε τέζα. Ένιωθα σαν να «Το χρειάζομαι αυτό όλη την ώρα», είχε δηλώσει ο ίδιος στο Rolling Stone το 2011. Μέχρι το 2005, ήταν χάλια κάθε βράδυ όταν ήταν σε περιοδεία.

Αργότερα ο ίδιος δήλωσε στους New York Times ότι «Έπαιρνα χάπια όπου μπορούσα. Απλώς έπαιρνα οτιδήποτε μου έδινε κάποιος». Την περίοδο της υπερβολικής δόσης το 2007, ο Έμινεμ ζύγιζε 104 κιλά.

«Όταν βγήκα από την απεξάρτηση, έπρεπε να χάσω βάρος, αλλά έπρεπε επίσης να βρω έναν τρόπο να λειτουργήσω νηφάλια», ανέφερε στο Men’s Journal.

«Αν δεν χαλάρωνα, είχα πρόβλημα να κοιμηθώ. Άρχισα λοιπόν να τρέχω. Μου έδωσε μια φυσική υψηλή ενδορφίνη, αλλά με βοηθούσε, επίσης, να κοιμηθώ, οπότε ήταν τέλειο. Είναι εύκολο να αντιληφθούμε πώς οι άνθρωποι αντικαθιστούν τον εθισμό με άσκηση», τόνισε ο Έμινεμ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA