Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τίτλο «Γράμματα αγάπης στη μούσα» και φιλοξενώντας δεκατέσσερα από τα πιο γνωστά μοντέλα του κόσμου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη (16/11) η 49η έκδοση του ημερολογίου της Pirelli για το 2023 με τις Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Κάρα Ντελεβίν, Σάσα Πιβοβάροβα, Άσλεϊ Γκράχαμ και Μπέλα Χαντίντ να ποζάρουν στο φακό της Αυστραλιανής φωτογράφου, Έμα Σάμερτον, δημιουργώντας ονειρικά αρχέτυπα γυναικών που την ενέπνευσαν. Η ίδια δήλωσε ότι «για το Ημερολόγιο, ήθελα να επιστρέψω στην ετυμολογική ρίζα της λέξης "μούσα". Η μούσα αρχικά αντιπροσώπευε την πηγή, όχι μόνο εμπνέοντας, αλλά και κατέχοντας ταλέντα στη λογοτεχνία, την επιστήμη και τις τέχνες». 

Διαβάστε ακόμη: Mariah Carey: Απορρίφθηκε η αίτησή της να γίνει και επίσημα η «βασίλισσα των Χριστουγέννων»

«Γοητεύτηκε από γυναίκες που κάνουν εξαιρετικά, δημιουργικά πράγματα, γυναίκες που, ξεκινώντας από τη μητέρα μου, με έχουν εμπνεύσει σε όλη μου τη ζωή και σε όλη την καριέρα μου. Άνθρωποι από τους οποίους έχω μάθει πολλά: συγγραφείς, φωτογράφοι, ποιητές, ηθοποιοί και σκηνοθέτες. Η ιδέα μου λοιπόν ήταν να γιορτάσω αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες και να δημιουργήσω έναν κόσμο στον οποίο θα τις εκπροσωπώ», πρόσθεσε η Έμα Σάμερτον και δεν έκρυψε ότι: «Ελπίζω, ακούγοντας όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες να μιλούν για το ταξίδι τους, για το ποιες είναι, να γίνουν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες». 

Ως «μούσες» στο ημερολόγιο βλέπουμε την Κάρλι Κλος να εμφανίζεται ως τεχνικός, την Έμιλι Ραταϊκόφσκι ως συγγραφέας, την Κάρα Ντελεβίν ως ηθοποιός, τη Σάσα Πιβοβάροβα ως ζωγράφος και την Άσλεϊ Γκράχαμ (Ashley Graham) ακτιβίστρια.

https://www.instagram.com/p/ClBkBaaIAzr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2015 το ημερολόγιο - που ξεκίνησε το 1964 - έχει αποστασιοποιηθεί από το γυμνό για το οποίο ήταν περισσότερο γνωστό κατά τη διάρκεια των '80s και '90s, ακολουθώντας μια πιο διακριτική και αφηγηματική προσέγγιση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA