Την δυσαρέσκεια του για την προβολή του επεισοδίου του Survivor Ελλάδα-Τουρκία την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων εξέφρασε ο Στέφανος Τανιμανίδης.

Η απόφαση του ΣΚΑΙ και του παραγωγού Acun Ilicali να προβληθούν τα επεισόδια του Survivor την επέτειο της Γενοκτονίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τον Σάκη Τανιμανίδη να έχει δεχτεί έντονη κριτική αφού ο πατέρας του, Στέφανος, είναι επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και νυν γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ).

Ο Στέφανος Τανιμανίδης μίλησε στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη και εξέφρασε την αντίθεση του στην προβολή των επεισοδίων ενώ υπερασπίστηκε τον γιο του, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε πότε θα προβληθούν τα επεισόδια: «Με τον Σάκη έχω αραιή επικοινωνία. Ο Σάκης δεν γνώριζε ότι τα επεισόδια θα παίξουν τώρα, τα γύρισε πριν από 5 μέρες. Θα έπαιζαν την επόμενη εβδομάδα. Διαφωνώ με το κανάλι που παρουσίασε 19 Μαΐου αυτή την εκπομπή, ας το έκανε την άλλη εβδομάδα. Ο Σάκης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν το γνωρίζει», ανέφερε.

«Οι φιλίες των λαών δεν συγκροτούνται πάνω στον καρσιλαμά, το ιμάμ μπαϊλντί, το ποδόσφαιρο και το Survivor. Συγκροτούνται μόνο με την αναγνώριση από πλευράς των θυτών, τα όσα έκαναν εις βάρος των θυμάτων τους. Εφόσον η Τουρκία παραδεχτεί τα όσα έχει κάνει εις βάρος μας, σταματήσει να κάνει τις ίδιες γενοκτονίες στο εσωτερικό της, τότε μόνο μπορεί να συγκροτηθεί ελληνοτουρκική φιλία. Το Survivor είναι ένα απλό παιχνίδι και δεν έχουν ευθύνη οι συμμετέχοντες όταν δεν γνωρίζουν τι γίνεται», τόνισε ο κ. Τανιμανίδης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «ο Σάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να δέχεται την κριτική. Δεν είναι εκτός κριτικής κανένας Θανάσης» και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι είναι λάθος που σήμερα παραγωγός και κανάλι παίζουν την εκπομπή. Τον Σάκη τον ενημέρωσα εγώ χθες ότι θα παίξει η εκπομπή. Δεν το γνώριζε γιατί ήταν στο νοσοκομείο».

Διαβάστε ακόμα: Ο τραυματισμός του Σάκη Τανιμανίδη και οι δηλώσεις της μητέρας του (pic)