Η ανάγκη και το όραμα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την υιοθέτηση μίας εταιρικής κουλτούρας βασισμένης στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μετουσιώθηκε σε πράξη μέσα από ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν απαραίτητη η συστράτευσή του με μία Οργάνωση με την οποία θα μοιραζόταν τις ίδιες αξίες και έναν αδιαπραγμάτευτο στόχο – την ουσιαστική προσφορά στην προστασία των παιδιών που βιώνουν ή κινδυνεύουν από κακοποίηση.

Με τον τρόπο αυτό, ξεκίνησε στις αρχές του 2018 η συνεργασία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ.

O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το σωματείο ΕΛΙΖΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα πρόγραμμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αναγνωρίζοντας ότι οι αστυνομικοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά δίπλα σε παιδιά και ευάλωτες οικογένειες, αναλαμβάνοντας την προστασία και φροντίδα τους, στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος είναι αφενός η ευαισθητοποίηση και αφετέρου η δημιουργία των βάσεων που θα παρέχουν απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα, λύσεις σε καθημερινούς προβληματισμούς και πολύτιμη γνώση.

Περισσότεροι από 1.300 αστυνομικοί πήραν μέρος στα σεμινάρια

Μέσα από το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2019, για 1η φορά στην Ελλάδα εκπαιδεύθηκαν 1.340 αστυνομικοί, από 39 νομούς της χώρας μας, σε 9 ημερίδες που έλαβαν χώρα σε Αθήνα, Αγρίνιο, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Τρίπολη, Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος έλαβαν μία ολοκληρωμένη ημερήσια εκπαίδευση για τις διαστάσεις του φαινομένου της κακοποίησης σε επίπεδο κοινωνικό, ιατρικό, νομικό και εγκληματολογικό, τις καλές πρακτικές που μπορούν να αξιοποιήσουν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διεπιστημονική συνεργασία.

Το σωματείο ΕΛΙΖΑ, με σύνθημα «Σήμερα, Όχι Αύριο», εδώ και 10 χρόνια αναπτύσσει ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων πρόληψης, εκπαίδευσης και αντιμετώπισης με στόχο την προστασία ευάλωτων παιδιών και οικογενειών σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, το σωματείο ΕΛΙΖΑ ξεκίνησε το 2016 την 1η Πανελλαδική Εκστρατεία ενάντια στην Κακοποίηση Ανηλίκων, επικεντρωμένη στην εκπαίδευση επαγγελματιών που φροντίζουν μωρά και παιδιά. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευθεί περισσότεροι από 1.450 ιατροί και νοσηλευτές, 2.600 παιδιά, 2.000 γονείς και 1.000 δάσκαλοι σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών που επέλεξε να στηρίξει ο Όμιλος  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έρχεται να προστεθεί σε αυτές τις δράσεις, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για την υιοθέτηση παρόμοιων πρωτοβουλιών με μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, που μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για άλλες εταιρείες και οργανισμούς σε όλη τη χώρα.

Μέσα από το πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποδεικνύει ότι η υγιής επιχειρηματικότητα, οι ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης και η εξωστρέφεια μπορούν να συνδυαστούν  με πρωτοβουλίες που συνδέουν το κοινωνικό σύστημα, τις εταιρείες, τους οργανισμούς, τους επαγγελματίες και τους πολίτες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες υιοθετεί και σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, το περιβάλλον, την Υγεία και Ασφάλεια για την κοινωνία.

Εφαρμόζει ένα σχέδιο που συνεχώς εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, την ηθική, την ποιότητα και την επίτευξη της αριστείας.