Στη δεύτερη πλέον γενιά του, το νέο Audi Q3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο από ποτέ! Με τα κορυφαία συστήματα στην υπηρεσία του οδηγού όταν παρκάρει, όταν κινείται στην πόλη ή ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο. Με σύστημα τετρακίνησης quattro για τις εκτός δρόμου αποδράσεις και εξαιρετική χρηστικότητα χάρη στους μεγάλους χώρους και τις αμέτρητες πρακτικές διευκολύνσεις. Όπως και τα κορυφαία μοντέλα της Audi, το νέο Q3 διαθέτει ψηφιακό κόκπιτ και ένα προηγμένο σύστημα MMI με οθόνη αφής, ενώ μοναδικά είναι τα επίπεδα άνεσης που προσφέρει, χάρη στην εξελιγμένη ανάρτηση.

Το νέο Audi Q3 διαθέτει αρκετά πιο σπορ προσανατολισμό από τον προκάτοχό του. Στο εμπρόσθιο τμήμα, την ταυτότητα καθορίζουν το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι στενοί προβολείς με τεχνολογία LED. Η κορυφαία έκδοση διαθέτει προβολείς Matrix LED με έξυπνη προσαρμογή της φωτεινής δέσμης στις συνθήκες του δρόμου. Το νέο Audi Q3, βασισμένο στη μεταβλητή πλατφόρμα του Group, διαθέτει αυξημένες διαστάσεις και είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Το μήκος του φτάνει τα 4.485 χιλιοστά και είναι 97 χλστ. πιο μακρύ από το απερχόμενο μοντέλο. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 25 χλστ. και φτάνει τα 1.856 χλστ. συνολικά, αλλά με ύψος 1.585 χλστ. είναι 5 χλστ. χαμηλότερο από το αμάξωμα του Q3 της πρώτης γενιάς.

Διαθέτοντας σπορ θέση οδήγησης, το νέο Audi Q3 προσφέρει εξαιρετική ορατότητα και περιμετρικό έλεγχο. Η άνεση είναι ανάλογη μοντέλων μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ ο χώρος των αποσκευών προσφέρει συνολικά 530 ή 675 λίτρα (και 1.525 λίτρα με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων) . Το ύψος φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα. Το χαμηλό ύψος των 748 χλστ. διευκολύνει στη φόρτωση αντικειμένων όλων των ειδών, ενώ η ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη πόρτα του χώρου αποσκευών προσφέρει εύκολη πρόσβαση και σε συνδυασμό με ένα διακόπτη διευκόλυνσης μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με μία κίνηση του ποδιού.

Η λειτουργία και η προβολή των πληροφοριών και ενδείξεων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, καθώς η Audi έχει καταργήσει τα κλασσικά αναλογικά όργανα. Στο νέο Q3 υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για τα μεγέθη οθονών και του ψηφιακού πίνακα οργάνων που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός, για κορυφαία συνδεσιμότητα. Ακόμη και στην έκδοση με το στάνταρ MMI radio, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες, την οποία ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής διαγώνιου 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ανεβαίνει στις 10,1 ίντσες.

Το νέο Audi Q3 προσφέρει τον πληρέστερο εξοπλισμό ασφάλειας στην κατηγορία του. Στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανήκουν συστήματα όπως το ενεργητικό cruise control, το οποίο διατίθεται προαιρετικά με το S tronic, που ενσωματώνει τις λειτουργίες της ενεργητικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed assist), της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist). Ακόμα, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), το σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), το σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system) και άλλα.

Στο λανσάρισμα του νέου Q3 η Audi προσφέρει τέσσερις εκδόσεις: τρεις με βενζινοκινητήρες και μια πετρελαιοκίνητη, σε συνδυασμό με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση quattro. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 150 έως 230 ίππους, ενώ όλες οι μονάδες είναι τετρακύλινδρες με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο S tronic επτά σχέσεων. Τέλος, όταν οι συνθήκες του δρόμου το απαιτήσουν ή ο οδηγός θελήσει να οδηγήσει το νέο Q3 εκτός δρόμου, η τεχνολογία quattro αποδεικνύει γιατί εδώ και 35 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση. Να σημειωθεί, ότι το νέο Audi Q3 είναι διαθέσιμο με τιμή από 32.900 ευρώ στην έκδοση 35 TFSI, με κινητήρα 1.5 λίτρων και απόδοση 150 ίππων.

Συλλογή φωτογραφιών

Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 2
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 3
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 4
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 5
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 6
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 7
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 2
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 3
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 4
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 5
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 6
Audi Q3: Η επιστροφή του best-seller των premium SUV! - Media Gallery 7