Ένας διαγωνισμός ανάμεσα σε κορυφαίους έλληνες bartenders στέλνει τη νικήτρια ομάδα ταξίδι στο Δουβλίνο.

Μεσαιωνικά κάστρα, μουσεία, bars, παμπ και εκλεκτό whiskey. Μια μικρή πόλη με τεράστια φήμη. Το Δουβλίνο είναι μια πόλη που ζει στον ρυθμό των νέων και σου δίνει ευκαιρίες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα. 

Αν δεν έχεις πάει ήδη στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, τότε αυτή είναι στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς που θες να επισκεφτείς, ενώ αν έχεις πάει στο παρελθόν ανυπομονείς να βρεις ξανά την ευκαιρία να βρεθείς δίπλα στον ποταμό Liffey.

To  Roe & Co το γνωρίζει καλά. Και για αυτό αποφάσισε να κάνει τον απόλυτο διαγωνισμό στην Ελλάδα για να στείλει τους κορυφαίους bartenders στη γενέτειρα και στο νέο αποστακτήριό του.  

Είναι γνωστό ότι αυτό το premium whiskey πήρε το όνομά του από τον George Roe, τον άνθρωπο που διέθετε το μεγαλύτερο αποστακτήριο στην Ιρλανδία τον 19ο αιώνα.

Η οικογένεια Roe με μπροστάρη τ ον George, άλλωστε, βοήθησε στο να εδραιωθεί η φήμη του ιρλανδικού whiskey σε όλο τον πλανήτη. Το whiskey της οικογένειας Roe μαζί με την Guinness αποτελούσαν για χρόνια ό,τι καλύτερο υπήρχε στον χώρο του brewing & distilling στο Δουβλίνο. Το ίδιο θέλει να πετύχει το brand και τώρα. Και φαίνεται πως τα καταφέρνει.   

Το 2019 το παλιό κτίριο ηλεκτρικής ενέργειας της Guinness θα έχει ανακαινιστεί πλήρως και θα αποτελέσει το αποστακτήριο του Roe & Co - ο νερόμυλος του παλιού αποστακτηρίου του Roe που έκλεισε το 1926  και η αιωνόβια αχλαδιά θα υπάρχουν ακόμη στον χώρο. Αυτό το νέο αποστακτήριο θα ανοίξει τη νέα χρυσή εποχή του ιρλανδικού whiskey.

Εκεί θα βρεθούν και οι νικητές του διαγωνισμού, αφού το δώρο είναι ένα ταξίδι για όλα τα μέλη της καλύτερης ομάδας προκειμένου να επισκεφτούν το καινούργιο αποστακτήριο που θα εγκαινιαστεί την άνοιξη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το συγκεκριμένο whiskey συνδέεται πάντα με ανθρώπους δημιουργικούς, που επενδύουν στις παρέες και πιστεύουν στη δύναμη της συνεργασίας. Άλλωστε, αυτό το blend έχει βασιστεί στη συνεργασία, αφού δημιουργήθηκε από τη Master Blender της Diageo, Caroline Martin, η οποία μαζί με έξι διάσημους bartenders του Δουβλίνου μελέτησαν σχολαστικά και επέλεξαν αποθέματα από τα καλύτερα ιρλανδικά malt και grain whiskey. Δεν είναι τυχαίο πως το «Co» (από το collaboration=συνεργασία) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της φιλοσοφίας όσο και του ονόματός του. Ένα premium whiskey για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκαν άνθρωποι που έχουν κάτσει τόσο μπροστά όσο και πίσω από το bar.

Εκεί βασίστηκε, λοιπόν, και ο διαγωνισμός: στη σωστή συνεργασία και στην ανάδειξη των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από μοναδικά cocktails με βάση το πλέον σύγχρονο whiskey.

Οι οδηγίες ήταν συγκεκριμένες. 

Οι bartenders έπρεπε να πάρουν μέρος στο #RoeAndCoCollaborated challenge και να διεκδικήσουν ένα μοναδικό ταξίδι ακολουθώντας 3 απλά βήματα: Να σχηματίσουν το δικό τους bar team (μέχρι 4 ατόμα), να δημιουργήσουν από κοινού τη δική τους new age συνταγή με βάση το premium blended Irish whiskey και να κάνουν 4 δημοσιεύσεις και άνω σε Facebook ή/και Instagram με τα hashtag #RoeAndCoCollaborated, #RoeAndCoWhiskey».

Η ανταπόκριση φυσικά ήταν τεράστια. Άλλωστε, το challenge ήταν μεγάλο και το έπαθλο δυνατό.

Με στόχο να ετοιμάσουν βαλίτσες, οι κορυφαίοι bartenders της χώρας (ασχέτως του εάν εργάζονταν στον ίδιο χώρο) δήλωσαν συμμετοχή και εμπνεύστηκαν μια new age συνταγή ποτού με Roe & Co Irish Whiskey.

Όσο για την ανάδειξη του νικητή; Μετά τη λήξη της διοργάνωσης θα γινόταν η αξιολόγηση των συνταγών που έλαβαν μέρος από το Global Roe & Co team σε συνεργασία με τη master distiller. Κριτήριο αποτέλεσε η εμφανής παρουσία του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας καθώς και η δημιουργικότητα, η γεύση και η εμφάνιση του εκάστοτε ποτού. 

  Πάμε να δούμε τις ομάδες!

Waggle Dance​ by Vogatsikou 3

Ανδρέας Γιαπράκας, Θοδωρής Μανωλάς, Γιάννης Κέδες, Θωμάς Κανδυλιάρης

Η ομάδα παρουσίασε μέσα από τη δημιουργία της την αξία της συνεργασίας που δεν χάνει ποτέ σε κανέναν αγώνα και κατάφερε να βάλει στο επίκεντρο το Roe & Co με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Druid Dram​

Χρήστος Αξαρλής, Ανδρέας Δημητρόπουλος, Σπύρος Πανόπουλος, Νίκος Σουρμπάτης

Η σκληρή δουλειά και η καλή συνεργασία πάντα αποδίδουν καρπούς.

Μια εξαιρετικά δυνατή ομάδα που εμπνεύστηκε από τον χαρακτήρα του premium whiskey και ετοίμασε τη δική της new age συνταγή. 

Thomas Str

Donne Delli​, Παναγιώτης Αγγέλου, Δημήτρης Παλάσης, Παναγιώτης Καραχάλιος

Η συγκεκριμένη ομάδα αφιέρωσε τη δημιουργία της στον δρόμο της Ιρλανδίας που φιλοξενεί τα μεγάλα αποστακτήρια.

Έτσι, ακόμη και αν δεν ετοιμάσουμε όλοι άμεσα τις βαλίτσες μας για Δουβλίνο, μπορούμε να πάρουμε μια δυνατή γεύση από Thomas Str δοκιμάζοντας τη συγκεκριμένη συνταγή. 

Lucky Shamrock​

Παύλος Γκάτσιος, Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, Άκης Παπαγεωργίου, Θεολόγος Κόλλιας

Το κάθε υλικό αντιπροσωπεύει ένα μέλος της ομάδας. Μια ακόμη εναλλακτική και ιδιαίτερη συνταγή με πρωταγωνιστή το Roe & Co που βγάζει με μαεστρία τον χαρακτήρα των δημιουργών. 

Eye opener​ by Blue Cup​

Νίκος Μπαζούκας, Vaggelis Penikis Brito​, Αχιλλέας Θανασούδας, Άκης Γραμματικόπουλος

Η ομάδα του Blue Cup ετοίμασε μια new age πρόταση που ταυτίζεται με τον μοντέρνο χαρακτήρα του Roe & Co και βάζει το whiskey στη θέση που του αξίζει: την κορυφή. 

Roe & Coffee​ by Noel

Joseph Btsxs​, Θοδωρής Καϊσίδης, Φανή Σπυριδάκη, Γιώργος Μεγαλοκονόμος

Ο καφές μπλέκεται με το Roe & Co και η γεύση δεν μπορεί παρά να σε ξυπνά και να σε ταξιδεύει στο Δουβλίνο  ή ακόμη παραπέρα. 

Dolores by Gust

Δημήτρης Παπαδέδες, Κωνσταντίνος Περιστέρας, Χρήστος Αγορτζάς, Θανάσης Χαλκιάς

Τέσσερις φίλοι, τέσσερα συστατικά, ένας πρωταγωνιστής. 

Οι bartenders από το Gust χρησιμοποίησαν θησαυρούς της ελληνικής γης και προϊόντα διαχρονικά και καταξιωμένα για να δημιουργήσουν ένα cocktail που αντανακλά τον χαρακτήρα της δικής τους επιτυχημένης συνεργασίας. 

 

Οι μεγάλοι νικητές

Οι νικητές του διαγωνισμού που θα φτάσουν στο Δουβλίνο και στο νέο αποστακτήριο είναι οι Druid Dram.  

Ο Χρήστος Αξαρλής, ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, ο Σπύρος Πανόπουλος και ο Νίκος Σουρμπάτης έβαλαν όλο το μεράκι τους, αφιέρωσαν τις απαραίτητες ώρες στην προετοιμασία της δικής τους collaboration cola, συνεργάστηκαν εξαιρετικά και κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο. 

Ανυπομονούμε να τους ακολουθήσουμε στο εντυπωσιακό ταξίδι τους, αλλά και να δοκιμάσουμε τη συνταγή τους.

Εσύ;