Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο, επέστρεψε την Τρίτη (23/08) στη βάση της και φυσικά, η 19χρονη είχε μαζί το μετάλλιο που κατέκτησε στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. 

Διαβάστε ακόμη: Μπερνάρ: Ηρθε για τον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος και φόρεσε αμέσως τη φανέλα με το νούμερο 10

Τη Τζένγκο υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο με ιδιαίτερη θέρμη και πανηγυρισμούς συγγενείς, φίλοι και συναθλητές της που ταξίδεψαν από τη Νέα Καλλικράτεια στη Θεσσαλονίκη. Το «παρών» έδωσαν και άνθρωποι της Ομοσπονδίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Μετά την άφιξή της στην Αθήνα, η Τζένγκο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει μόνιμα. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας, όπου την υποδέχθηκε με χειροκροτήματα, κόρνες, συνθήματα, αλλά και πυρσούς με το σκηνικό να θυμίζει... ποδοσφαιρικό μεταγραφικό «μπαμ» άλλων εποχών.

Θυμίζουμε ότι η Τζένγκο με τη βολή της στα 65,81μ. πέρα από ατομικό έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 και πλέον το μόνο που της απομένει, είναι να «σπάσει» εκείνο της κατηγορίας των γυναικών. Αυτό ανήκει στην Μιρέλα Μανιάνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 όταν είχε στείλει το ακόντιό της στα 67.51μ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA