Μία ξεχωριστή επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στον χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Δώδεκα γυναίκες νάνοι περπάτησαν στη πασαρέλα για χάρη του οίκου Creative Business House. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά National Dwarf Fashion Show, το οποίο τη προηγούμενη χρονιά είχε φιλοξενηθεί στη βδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

891695_15810172

Αμερικανίδες και Γαλλίδες μοντέλα που έχουν ύψος ως 1,30μ προσπάθησαν μέσα από αυτή τη κίνηση τους να δείξουν πως η ομορφιά υπάρχει παντού, ανεξάρτητα από ύψος και σωματότυπους. Η Κριστίν, η Οφελί, η Έμα, η Ελέν, η Μελίσα και η Ισμάν έδειξαν τις δημιουργίες με λάμψη, χιούμορ και αυτοπεποίθηση ποζάροντας μπροστά στους φωτογράφους και τις κάμερες. Την επίδειξη έκλεισε η 16χρονη Λούσι, η οποια φορούσε ένα εντυπωσιακό νυφικό, όπως επιτάσσει κάθε επίδειξη μόδας.

891694_15810171

Η Γαλλίδα Έμα δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο «το κάναμε για να αλλάξουμε τον τρόπο που μας βλέπουν οι άνθρωποι και επειδή λατρεύω τη μόδα και μου αρέσει πολύ να κάνω πασαρέλα. Αυτό θα μπορούσε να δώσει ιδέες στους δημιουργούς να φτιάχνουν ρούχα για εμάς. Για τους διοργανωτές της ιδιαίτερης αυτής επίδειξης. Σκοπός ήταν να αντιταχθούν στις μεροληπτικές υποδείξεις της ομορφιάς».

Η επόμενη επίδειξη προβλέπεται να γίνει στο Τόκιο το 2016. 

https://www.youtube.com/watch?v=lD5gf5XcXAY