Ποιο είναι το μυστικό για το τέλειο αποτέλεσμα; Η νέα γενιά ξυριστικών της BIC με τεχνολογία Flex.

Από τον Κώστα Βαϊμάκη

Ένα ξυραφάκι σε έσωσε από «καμπάνα» στον στρατό όταν έμαθες ότι σε 5 λεπτά θα ερχόταν ο διοικητής. Ένα άλλο φρόντισε να απαλλαγείς από τα «γένια βαρεμάρας» σε χρόνο dt, όταν σε πήρε τηλέφωνο ο κολλητός και σου είπε ότι σε λίγα λεπτά θα πέρναγε να σε πάρει από το σπίτι με την κοπέλα του και την κολλητή της, που έψαχνες τρόπο εδώ και καιρό να τη γνωρίσεις. Κάποιο άλλο ξυραφάκι ήταν υπεύθυνο που πήγες ευπαρουσίαστος σε εκείνο το interview για τη δουλειά – κατά κάποιον τρόπο, είναι συνυπεύθυνο που την πήρες.

Γενικά, ένα ξυραφάκι είναι συνδεδεμένο με πολλές από τις πιο ευχάριστες και σημαντικές στιγμές της ζωής σου, ακόμη κι αν δεν το θυμάσαι.

Όταν ένας άντρας ακούει τη λέξη «ξυραφάκι», το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι η «BIC». Και όταν ακούει το όνομα «BIC», το μυαλό του πάει αυτόματα στη λέξη «σύμμαχος». Ή «βοήθεια από το πουθενά». Ή «ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής». Οκ, η BIC δεν είναι άνθρωπος, είναι όμως «φίλος» υπό μια έννοια. Διότι είναι πάντα εκεί όταν την έχεις ανάγκη. Στο ντουλάπι σου, πάνω από τον νιπτήρα, κάπου δίπλα στο σαμπουάν, μέσα στο νεσεσέρ, δεν κρύφτηκε ποτέ. Δεν σε εγκατέλειψε ποτέ μόνο, αβοήθητο και αξύριστο.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ξυραφάκια BIC τα ξέρουν όλοι. Μα όλοι. Αυτό που ίσως κάποιοι δεν ξέρουν, είναι ότι η οικογένεια BIC μεγαλώνει και γίνεται ολοένα και πιο πλούσια, πιο αποτελεσματική, πάντα έτοιμη να δίνει λύσεις για πιο βαθύ, πιο άνετο, πιο αποτελεσματικό ξύρισμα, με τα BIC Flex 3, Flex 3 Comfort και Flex 4 Comfort. Ειδικά, το Flex 3 Comfort, με την κινητή κεφαλή που ακολουθεί τις καμπύλες του προσώπου, τις 3 κινητές λεπίδες για βαθύ ξύρισμα και τη βαριά λαβή για καλύτερο έλεγχο είναι τo ξυραφάκι που πάει το ξύρισμα μερικά βήματα παραπέρα. 

Πόσα βήματα; Τουλάχιστον 10. Και μάλιστα χωρίς να το πληρώσετε ακριβά.

Βήμα 1

Για να κάνετε τα πράγματα πιο ευχάριστα για το δέρμα σας, καλό είναι να ξυρίζεστε το πρωί – μετά τον ύπνο το δέρμα είναι χαλαρό και ξεκούραστο, ιδανικά μετά το πρωινό ντους.

Βήμα 2

Πλύντε καλά το πρόσωπό σας. Ένα καθαρό πρόσωπο είναι ο καλύτερος τρόπος να διώξετε μακριά μολύνσεις και ανεπιθύμητους ερεθισμούς.

Βήμα 3

Μαλακώστε τα γένια σας με ζεστό νερό πριν το ξύρισμα ή ξυριστείτε μετά το ντους. Το ζεστό νερό ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και επιτρέπει ένα βαθύτερο και ευκολότερο ξύρισμα.

Βήμα 4

Χρησιμοποιήστε έναν αφρό ή τζελ ξυρίσματος που θα προετοιμάσει τέλεια το πρόσωπό σας, απλώνοντάς το με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Βήμα 5

Με το ένα χέρι (το καλό σας χέρι…) κρατήστε το ξυραφάκι και με το άλλο τραβήξτε και τεντώστε το δέρμα ειδικά στις πιο δύσκολες περιοχές, όπως τη γωνία του σαγονιού ή την περιοχή κοντά στο «καρύδι».

Βήμα 6

Καλό είναι να ακολουθείτε τη φορά των τριχών του προσώπου σας, για να μην ζορίζετε την επιδερμίδα σας. Αν έχετε απορίες (επειδή είναι και πρωί και νυστάζετε...) τσεκάρετε με τα δάχτυλά σας για να διαπιστώσετε τη φορά των γενιών σας – αν σας «γρατζουνάει», τότε προφανώς έχετε κινηθεί ανάποδα.

Βήμα 7

Δεν χρειάζεται να βάζετε δύναμη κρατώντας το ξυραφάκι – οι λεπίδες ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Κάντε μικρές κινήσεις, διότι έτσι θα είστε πιο ακριβείς.

Βήμα 8

Μην ξεχνάτε να ξεβγάζετε το ξυράφι και να το καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, πάντα με ζεστό νερό.

Βήμα 9

Σημαντική λεπτομέρεια: μόλις τελειώσετε το ξύρισμα, θα πρέπει να ξεπλύνετε καλά το πρόσωπό σας (για να φύγει ό,τι έχει μείνει από αφρό ή τζελ) με κρύο νερό. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους του δέρματος.

Βήμα 10

Ήρθε η ώρα του after – shave. Διαλέξτε το όχι μόνο με βάση το πόσο ωραία μυρίζει, αλλά και το πόσο ωραία αίσθηση αφήνει στο πρόσωπο. Και προσέξτε να μην έχει αλκοόλ, για να ενυδατώσετε χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα σας.