Έχουν περάσει 13 χρόνια (το 2006 έγινε η πρώτη διοργάνωση) από τον πρώτο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και ήδη ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά events της χώρας.

Η φετινή, 14η διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, έχει ονομαστικό χορηγό την bwin. Με τη Θεσσαλονίκη να ζει ήδη στους ρυθμούς του αγώνα, μιλήσαμε με την Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin, για τη συνεργασία της bwin με τους οργανωτές του 14 Διεθνούς Μαραθώνιου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»-bwin για όλα όσα έχουν προκύψει μέσα από αυτή τη συνεργασία.

-Για ποιο λόγο επέλεξε η bwin να είναι ονομαστικός χορηγός στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος;

Είναι μία διοργάνωση που επιθυμούσαμε να υποστηρίξουμε καθώς στόχος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον ελληνικό αθλητισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Στοχεύουμε πάντα σε συνεργασίες που θεωρούμε ότι ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα αθλητικά δρόμενα και προάγουν τις αθλητικές αξίες που διέπουν το brand της bwin.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»-bwin, αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις της Βορείου Ελλάδας, η οποία πέραν του αθλητικού της χαρακτήρα, έχει και ένα σημαντικό πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

-Τι διαφορετικό θα συναντήσει όποιος τρέξει στον συγκεκριμένο Μαραθώνιο σε σχέση με τις 13 προηγούμενες διοργανώσεις;

Θα συναντήσει χιλιάδες αθλητές από διάφορες χώρες του κόσμου, πολλά εταιρικά running teams και φυσικά αθλητές από όλες τις ηλικίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν με χαρά και ενθουσιασμό στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού. Επιπλέον, η περαιτέρω στήριξη του σημαντικού έργου της  ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης από τη bwin, θα επισφραγιστεί μέσα από τον 14ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης – bwin.

-Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα της bwin. Από πόσους και ποιους αθλητές αποτελείται, ποιος ο ρόλος της στον συγκεκριμένο Μαραθώνιο και ποια τα σχέδια της σχετικά με επόμενους αγώνες;

Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργήσαμε το 1ο bwin running team!

Πρόκειται για μία ομάδα καταρχήν 500 ατόμων, που στόχος μας είναι να αυξηθεί κατά πολύ ακόμη και να ακολουθεί τη bwin σε όλες τις χορηγικές δρομικές της δράσεις ανά την Ελλάδα. Την Κυριακή 14 Απριλίου στο bwin running team θα τρέξουν με τα χρώματα της bwin αθλητές Μαραθωνοδρόμοι, εργαζόμενοι στην εταιρία και φυσικά τέσσερις αθλητές – ο Στέφανος Δημητριάδης, ο Οδυσσέας Μουζενίδης, η Άννα Κιάφα και ο Κωνσταντίνος Ζήκος- οι οποίοι ανήκουν στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».

Στόχος μας είναι να απολαύσουμε όλοι μαζί τον αγώνα της Θεσσαλονίκης και να είμαστε παρόντες σε όλα τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χώρας μας.

-Πόσο σημαντική είναι η χορηγία της bwin στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»;

Για μας είναι μία ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία που στόχο έχει να ταυτιστεί η bwin με τις αρχές και τις αθλητικές αξίες που προάγει ο Μαραθώνιος αλλά και να στηρίξει τη διοργάνωση έτσι ώστε να οργανωθεί ένας άρτιος και ξεχωριστός αγώνας, ο οποίος θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της Βορείου Ελλάδας.

-Γιατί να λάβουμε μέρος κι εμείς στον συγκεκριμένο αγώνα;

Γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του αθλητισμού με στόχο την καλλιέργεια του «ευ αγωνίζεσθαι». Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο να συναγωνίζεσαι με αθλητές όλων των ηλικιών! Σας περιμένουμε!