Συνέντευξη στον Απόστολο Μαγγηριάδη 

«Τώρα θα μπορέσω να βοηθήσω την Αθήνα από τις Βρυξέλλες», δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Reader, λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην ευρωβουλή, με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Καμίνης μάλιστα, δηλώνει αισιόδοξος ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να καταφέρει να εκλέξει τρεις ή τέσσερις ευρωβουλευτές. «Απευθυνόμαστε σε όποιον έχει άποψη για την Ευρώπη και δεν θέλει να πέσει στην παγίδα του διχασμού ακροδεξιά και λαϊκισμός» απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων, που θεωρεί ότι η ψήφος σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. «Βλέπω ότι τον τελευταίο καιρό το ΚΙΝΑΛ συσπειρώνεται, αναπτύσσει μια δυναμική και έχει φιλοευρωπαϊκή θέση και μάλιστα με άποψη».

Σε ό,τι αφορά το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καμίνης απαντά σκωπτικά πως «η προοδευτική συμμαχία προϋποθέτει και προοδευτικό σύμμαχο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως συνεργάστηκε με την ακροδεξιά και τελευταία στιγμή – προ των εκλογών - θυμάται το προοδευτικό μέτωπο». Αναφερόμενος στην  κριτική που του ασκείται για τη μάχη της καθημερινότητας στο Δήμο, απαντά πως τα ζητήματα αυτά, ο επόμενος δήμαρχος μπορεί εύκολα να τα πάει παρακάτω. «Βάλαμε τα θεμέλια για την Αθήνα του 2030. [Ο νέος δήμαρχος] έχει πόρους διασφαλισμένους 200 εκατομμυρίων ευρώ, έχει σχέδιο για την πόλη, έχουμε κάνει τις συμμαχίες και τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, αφήνουμε μια Αθήνα ισχυρή», δηλώνει ο κ. Καμίνης, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου. «Αν καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της Αθήνας, γιατί είναι πολυσυλλεκτικός». 

Σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι πρόκειται μια μάχη μέσα σε ένα πόλεμο. «Μεγάλη μάχη είναι να κερδηθεί η δίκη. Η τύχη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί και αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εμένα στην ευρωβουλή, πρώτη μέριμνά μου θα είναι η καταπολέμηση της ακροδεξιάς. Πρέπει να φτιάξουμε συμμαχίες με τους χριστιανοδημοκράτες ένα μέτωπο κατά των δυνάμεων της ακροδεξιάς».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γ. Καμίνη εδώ: