Έναν ισχυρό σύμμαχο έχουν εδώ και λίγο καιρό, οι αθλητές και οι αθλήτριες της Προ-ολυμπιακής ομάδας, καθώς η Herbalife Nutrition, η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο σε υποκατάστατα γεύματος, είναι ο Επίσημος Υποστηρικτής Διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, μέσω της σειράς Herbalife24.

Η Ναταλία Μελισσινού, Γενική Διευθύντρια της Herbalife Nutrition Ελλάδας, Κύπρου & Λιβάνου, μιλάει για τη συνεργασία αυτή, τη σχέση με τους αθλητές, την υποστήριξη της εταιρείας σε ενέργειες που προάγουν τον μαζικό αθλητισμό, αλλά και την αναγκαιότητα για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.  

Πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τη Herbalife Nutrition και πού στοχεύει; 
«Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνεργασία, για την οποία εμείς στην Ηerbalife Nutrition είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. H Herbalife Nutrition έχει ήδη συνεργασία με τις Ολυμπιακές Επιτροπές της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Κόστα Ρίκα, της Ινδίας, του Βιετνάμ και τώρα προστέθηκε και της Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθάμε τους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας μας, παρέχοντας τους τα κατάλληλα διατροφικά εφόδια, στην προσπάθεια που κάνουν για να προκριθούν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι αθλητές μας μέσα από αυτή τους την προσπάθεια γίνονται οι πρεσβευτές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην Herbalife Nutrition να μπορούμε να συμβάλουμε  στο οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού υποστηρίζοντας τους αθλητές μας σε αυτή την προσπάθεια τους. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα παρέχουμε στους αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, τα προϊόντα της σειράς Herbalife24 που χρειάζονται κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους, βάσει των προπονητικών τους αναγκών». 

Τι είναι η σειρά αθλητικής διατροφής Herbalife24 και τι μπορεί να προσφέρει σε έναν αθλητή; 
«H Herbalife24 είναι η πρώτη ολοκληρωμένη σειράς διατροφής που υποστηρίζει τους αθλητές 24 ώρες την ημέρα. Η Herbalife Nutrition προσφέρει λύσεις για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Η σειρά αποτελείται από 6 προϊόντα και με βάση τα επίπεδα της δραστηριότητάς και των προπονητικών απαιτήσεων του, ο κάθε αθλητής μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό εξατομικευμένο πρόγραμμα, που να καλύπτει τις δικές του ανάγκες διατροφής και αποκατάστασης».  

Στηρίζετε και αθλητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο»; 
«Εκτός από τη χορηγία μας με την Ε.Ο.Ε, συμμετέχουμε και στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο» μια πρωτοβουλία του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου. Στo πλαίσιo αυτού του προγράμματος έχουμε ξεκινήσει και στηρίζουμε ορισμένους ξεχωριστούς αθλητές όπως τη Νόρα Δράκου και τον Γιώργο Σπανουδάκη από την κολύμβηση, τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου και το γυναικείο δίδυμο στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, οι οποίες είναι και οι πρώτες Ελληνίδες αθλήτριες που πήρανε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Είναι έξι καταπληκτικά παιδιά που χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα έχουμε κοντά μας και συνεισφέρουμε κι εμείς στην υλοποίηση του μεγάλου τους ονείρου για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο». 

Μπορείτε να μας πείτε μερικές πληροφορίες για την Herbalife Nutrition; 
«Η Herbalife Nutrition είναι η Νο1 μάρκα παγκοσμίως σε υποκατάστατα γεύματος σύμφωνα με τα στοιχεία της Euromonitor. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται από το 2004 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE:HLF), με κύκλο εργασιών για το 2018 ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 8.300 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, ενώ κατέχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής των προϊόντων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα. Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας για στοχευμένη διατροφή, διαχείριση βάρους, ενέργεια, ευεξία και προσωπική περιποίηση διατίθενται αποκλειστικά και μόνο μέσω των ανεξάρτητων συνεργατών Herbalife Nutrition σε 90 χώρες.

Επιπλέον, μέσω των προσπαθειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία μας υποστηρίζει το HNF (Herbalife Nutrition Foundation), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, συμβάλλοντας στην παροχή υγιεινής και σωστής διατροφής σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ενισχύουμε ένα σπίτι στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, προσφέροντας την δικιά μας υποστήριξη στα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι».

Εκτός από την χορηγία στην ΕΟΕ στηρίζετε και διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού;
«Η αλήθεια είναι ότι αγαπάμε τον πρωταθλητισμό, αλλά αγαπάμε και τη μαζική άθληση. Ο βασικός μας στόχος είναι η προώθηση ενός πιο υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής και η υιοθέτηση σωστών διατροφικών επιλογών που είναι οι βασικοί πυλώνες για μία πιο χαρούμενη ζωή. Θέλοντας να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα, συνεργαζόμαστε με πολλές διοργανώσεις όπως αναφέρω κάποιες από αυτές το Spetsathlon και το Spetses Mini-Marathon, που είναι τα δύο μεγάλα multi-sport event που γίνονται στην Ελλάδα, με μαζική συμμετοχή και εξαιρετική οργάνωση.

Επίσης, στηρίζουμε το No Finish Line, τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου που διεξάγεται στην Ελλάδα και θα γίνει για τρίτη χρονιά φέτος στις 10-14 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα έσοδα του θα πάνε στην ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» Είμαστε κοντά στους αθλητές της καθημερινότητας και προσπαθούμε συνεχώς να στέλνουμε το μήνυμα για υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής».