Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Godzilla vs Kong» όμως έχει ήδη σπάσει τα ρεκόρ καλύτερης πρεμιέρας εν μέσω πανδημίας. Ασφαλώς δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από μία ταινία που τερματίζει την έννοια του φαντασμαγορικού, καταφέροντας να χωρέσει στην ίδια οθόνη δύο από τα πιο εμβληματικά τέρατα του σινεμά, τον Godzilla και τον Kong, που έχουν ξαναπαλέψει στο παρελθόν.

Πρόκειται για το το πρώτο blockbuster που κάνει ρεκόρ εισπράξεων εν μέσω πανδημίας, χαρίζοντας στο Χόλιγουντ και στους αιθουσάρχες την ελπίδα ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να επιστρέψει στους κινηματογράφους, ακόμη και εν μέσω lockdown.

Η ταινία των Warner Bros. και Legendary Entertainment, έκανε συνολικά εισπράξεις 48,5 εκατ. το πρώτο πενθήμερο της προβολής της, καθιστώντας την ως την καλύτερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας. Οι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές αν αναλογιστεί κανείς πως η ταινία είναι επίσης διαθέσιμη και στους συνδρομητές του HBO Max μέσω streaming χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ο Ντείβιντ Α. Γκρος, της εταιρείας Franchise Entertainment Research, χαρακτήρισε δυνατές τις εισπράξεις του σαββατοκύριακου, δεδομένων των πολύ δύσκολων συνθηκών «Παρ΄όλο που οι εισπράξεις ήταν οι μισές απ′ ότι θα ήταν σε κανονικές συνθήκες, πρόκειται για ξεκάθαρη και θετική ένδειξη ότι οι κινηματογράφοι αντέχουν ακόμα».

Περισσότεροι από τους μισούς κινηματογράφους των ΗΠΑ έχουν ανοίξει ωστόσο λειτουργούν με μειωμένη χωρητικότητα λόγω των μέτρων για την πανδημία. Παρότι οι εισπράξεις ήταν ενθαρρυντικές δεν θυμίζουν σε τίποτε αυτές των προηγούμενων χρόνων και το αμερικανικό box office δεν έχει συνέλθει ακόμη από το λουκέτο του ενός χρόνου.

https://www.youtube.com/watch?v=8l3aQ9H9Zeg
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA