Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη στιγμή που υπάρχει το κινηματογραφικό είδος του western, δε θα έπρεπε να υπάρχει και αυτό του eastern; Θα έπρεπε. Κι αν υπήρχε, θα μας βοηθούσε να περιγράψουμε με μια λέξη κάποιες ταινίες της βιομηχανίας της Άπω Ανατολής ή το είδος που έχουν εκπροσωπήσει κατά κόρον στην καριέρα τους συγκεκριμένοι σκηνοθέτης. 

Ο Ζανγκ Γιμού για παράδειγμα και εν προκειμένω, είναι ένας σκηνοθέτης που θεμελίωσε το συγκεκριμένο genre στο σινεμά της Ασίας εν γένει και είναι αυτό το σινεμά που μας φέρνει στη νέα του ταινία με τίτλο Cliff Walkers. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter που έχει και αποκλειστικό trailer για την ταινία, ο Γιμού μας μεταφέρει στη Μαντζουρία της δεκαετίας του '30, τότε που αποτελούσε μέρος της αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας στη Βόρεια Κίνα.

Στη Μαντζουρία εμφανίζονται 4 εκτελεστές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη Σοβιετική Ένωση και πρέπει να φέρουν εις πέρας μια αποστολή με κωδικό όνομα «Utrennya». Όμως, πολύ γρήγορα η παρουσία τους και τα σχέδια τους θα εκτεθούν από έναν προδότη και θα βρεθούν περικυκλωμένοι από εχθρούς.

Το Cliff Walkers είναι η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Γιμού στο κατασκοπικό είδος, το οποίο εντάσσει στη δική του μανιέρα τόσων δεκαετιών. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες της Κίνας και της Αμερικής - όσες είναι ανοιχτές - στις 30 Απριλίου, ενώ ο Γιμού στα 70 του κάνει ήδη την επόμενο ταινία του που τοποθετείται στην εποχή του Πολέμου της Κορέας, με πρωταγωνιστή έναν πατριώτη ελεύθερο σκοπευτή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA