Μενού
  • Α-
  • Α+

9 χρόνια μετά το Holy Motors ο Γάλλος σκηνοθέτης Λεός Καράξ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών, με μια ταινία πολύ ιδιαίτερη για τα δικά του δεδομένα, αλλά και για τα δεδομένα του φεστιβάλ, που μετά τις αναβολές επί αναβολών του 2020, θα διεξαχθεί φέτος έχοντας προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουλίου και το φινάλε του για τις 17 Ιουλίου, με online προβολές και εξ αποστάσεως βραβεύσεις και απονομές, εκτός κι αν αλλάξουν τόσο δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Καννών θα είναι το Annette του Καράξ, ένα μιούζικαλ που μάλιστα είναι και η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γάλλου.

Στο Annette πρωταγωνιστούν οι Άνταμ Ντράιβερ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Σάιμον Χέλμπεργκ, με το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε να δίνει το στίγμα του ύφους και του είδους της ταινίας.

Μια ταινία γεμάτη μουσική

Ο Ντράιβερ υποδύεται τον Χένρι, έναν stand-up κωμικό που το παράξενο χιούμορ και το bizzarre στοιχείο διατρέχουν και τη ζωή του. Η Κοτιγιάρ υποδύεται την Ανν, παντρεμένη με τον Χένρι, μια φημισμένη τραγουδίστρια που την αποθεώνει ο κόσμος. Η ζωή τους είναι στα παρασκήνια όπως και στο προσκήνιο: φωτεινή, ευδιάθετη, χαρούμενη.

Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν η Ανν μείνει έγκυος και γεννηθεί η κόρη τους Ανέτ, ένα παιδί που η μοίρα του έχει προβλέψει για εκείνο πολύ σημαντικά πράγματα, τα οποία θα κληθούν να διαχειριστούν οι γονείς του πριν τα κάνει. 

Η ιστορία και τα στοιχεία της μοιάζουν λες και κάποιος έβαλε στο μπλέντερ το Marriage Story του Μπάουμπακ, όπου έπαιζε ο Ντράιβερ, και του La La Land, απλώς με μια σαφώς ευρωπαϊκή κατεύθυνση και καλλιτεχνικά μοτίβα. Όλη η ταινία δεν έχει πεζά διαλογικά σημεία, τελείται με μελωδία και τραγούδια που έχουν γράψει οι Sparks.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA