Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρούμε ή να ξενερώσουμε με το 7λεπτο βίντεο από την επερχόμενη ταινία Mortal Combat που κυκλοφόρησε. Πρόκειται για τα πρώτα 7λεπτά μιας ταινίας που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ σε 2 ημέρες στην πλατφόρμα του HBO Max και σε αυτές τις πρώτες σκηνές κυριαρχεί η μάχη ανάμεσα στον Subzero και τον Scorpion, πριν γίνουν μασκοφόροι πολεμιστές.

Η ταινία δηλαδή έχει από το ξεκίνημα της αγνή σαμουραϊκή μάχη και αίμα, ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει και πόσο πιο πάνω μπορεί να φτάσει όταν θα έρθει η κλιμάκωση της υπόθεσης.

Ο λόγος που δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρούμε ή να ξενερώσουμε είναι ακριβώς αυτός: σου δίνει η παραγωγή τόσο εύκολα ένα πρώτο κομμάτι της ταινίας, μπαίνεις σε μια διαδικασία, ένα mood, και μόλις τελειώνει, μέχρι να δεις την ταινία ολόκληρη, χάνεις την επαφή. Κι όταν θα δεις την ταινία, στα πρώτα 7 λεπτά θα αδιαφορήσεις, γιατί ξέρεις τι δείχνει. Έτσι καταντά αδιάφορη γιατί δεν έχει ξεκινήσει να χτίζει επαφή με τον θεατή από την αρχή.

Γι΄αυτό υπάρχουν τα κανονικά trailer, γιατί δίνουν μια περίληψη μέσα σε 2 λεπτά, με σειρά λήψεων που ξέρεις ότι δεν υπάρχει στην ταινία ή μπορεί να αποπροσανατολίζει και έχεις το ενδιαφέρον να δεις τι επαληθεύεται και τι όχι. 

Ενδεχομένως να μη γινόταν η συζήτηση σε άλλη ταινία, αλλά μιλάμε για το Mortal Combat, ένα franchise που το ξέρουμε καλά, που υπάρχει ένα συναισθηματικό background με παιδική ηλικία και παιχνίδι στο Playstation, που είναι στοιχεία που παίζουν το ρόλο τους. Χωρίς αυτά άλλωστε δε θα γινόταν ποτέ ταινία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA