Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν είναι όλα τα κοτόπουλα που ξέρουμε ίδια. Υπάρχουν τα πραγματικά κοτόπουλα, περισσότερα εκ των οποίων περνούν τη ζωή τους σε ένα άσημο κοτέτσι μέχρι κάποια στιγμή να γεμίσουν με το νόστιμο κρέας τους το πιάτο του ιδιοκτήτη τους και τα fiction κοτόπουλα που χάρη στις ταινίες και τις σειρές που έχουν πρωταγωνιστήσει είναι τόσο γνωστά που αν με κάποιο μαγικό τρόπο τύχαινε να τα συναντούσαμε στον δρόμο, θα τα σταματούσαμε για να τους ζητούσαμε αυτόγραφο.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά των κοτόπουλων αυτών των δύο κατηγοριών έχει συγκεντρώσει το Ελαιοπουλάκι® του Αγγελάκη. Ένα μοναδικό κοτόπουλο που καταφέρνει από την μία πλευρά να είναι πραγματικό και από την άλλη να έχει κάτι από την αίγλη των διάσημων κοτόπουλων που θα αναφέρουμε στη συνέχεια. 

Για να το πετύχει αυτό, δεν εκτρέφεται όπου κι όπου, αλλά σε ιδιόκτητες φάρμες στην Εύβοια με 100% φυτικές τροφές με βάση το καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο. Η διατροφή και ο ποιοτικός τρόπος εκτροφής του, του δίνουν αυτή την πλούσια γεύση και το ζουμερό, λαχταριστό κρέας και του έχουν χαρίσει πολλά βραβεία. Μπορεί να μην είναι βραβεία Όσκαρ ή BAFTA, αλλά το Ελαιοπουλάκι® έχει βραβευτεί για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του στον Διεθνή Θεσμό SIAL Innovation, ενώ το 2019 πήρε το Διεθνές βραβείο Ανώτερης Γεύσης αλλά και το Χρυσό βραβείο καινοτομίας ελληνικού καταναλωτικού προϊόντος. Παράλληλα, το 2020 έλαβε το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας Monde Selection και διακρίθηκε στα Healthy Diet Awards - με το Χάλκινο βραβείο ως προϊόν υγιεινής διατροφής και με το Ασημένιο βραβείο ως προϊόν υγιεινής διατροφής για τα παιδιά.

Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές -ολόκληρο, μπούτι, στήθος, φιλέτο μπούτι- αλλά και σε χειροποίητο μπιφτέκι με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά. 

Με αφορμή, λοιπόν, το μοναδικό Ελαιοπουλάκι® δημιουργήσαμε την παρακάτω λίστα με τα πιο διάσημα κοτόπουλα της pop κουλτούρας.

1. Los Pollos Hermanos

Πού τα γνωρίσαμε: Στο Breaking Bad, ενώ εμφανίζονται και στο Better Call Saul.

Γιατί είναι γνωστά: Aποτελούν την fast food επιχείρηση χάρη στην οποία ξεπλένει χρήμα ο Gus Fring.

Γιατί θα θέλαμε να είναι αληθινά: Γιατί θα αποτελούσαν το αγαπημένο μας στέκι.

 

Πού τo γνωρίσαμε: Στο Family Guy.

Γιατί είναι γνωστό: Εμφανίζεται σε άκυρες φάσεις στις σεζόν της σειράς και πλακώνεται στο ξύλο με τον Peter.

Γιατί θα θέλαμε να είναι αληθινό: Για να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό Fight Club με οργισμένα κοτόπουλα.

Πού την γνωρίσαμε: Στο Chicken Run.

Γιατί είναι γνωστή: Είναι η αρχηγός όλων των βρετανικών κοτόπουλων.

Γιατί θα θέλαμε να είναι αληθινή: Γιατί αν είχαμε όλοι το μυαλό και το πείσμα της Ginger θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο.

4. Foghorn Leghorn

Πού τoν γνωρίσαμε: Στα Looney Tunes.

Γιατί είναι γνωστός: Aποτελεί ένα από τα πιο γηραιά κοτόπουλα της λίστας, αφού πρωτοεμφανίστηκε το 1946.

Γιατί θα θέλαμε να είναι αληθινός: Για να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός χάρη στην βαθιά, χαρακτηριστική φωνή του.

5. Chicken Little

Πού τo γνωρίσαμε: Στο Chicken Little.

Γιατί είναι γνωστό: Γιατί προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο πως ο ουρανός είναι έτοιμος να πέσει στα κεφάλια τους.

Γιατί θα θέλαμε να είναι αληθινό: Μέσα στην υπερβολή του ενδιαφέρεται για το καλό του κόσμου.

6. Panchito Pistoles

Πού τo γνωρίσαμε: Στο The Three Caballeros της Disney.

Γιατί είναι γνωστός: Μαζί με τον Donald Duck και τον Jose Carioca αποτελούσαν κάτι σαν άτυπους 3 σωματοφύλακες.

Γιατί θα θέλαμε να είναι αληθινό: Ποιος δεν θα ήθελε να υπάρχει ζωντανό ένα κοτόπουλο με τρομερό σημάδι που θα προστάτευε μόνο του το κοτέτσι του από τους εχθρούς;

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA