Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Enola Holmes είναι από εκείνες τις ταινίες που γίνονται για να δώσουν μια γυναικεία εκδοχή σε ένα franchise, με σκοπό να εναρμονιστούν και με τις απαιτήσεις της νέας εποχής. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ιδέες όμως, εδώ δεν είχαμε μια αντικατάσταση του Σέρλοκ Χολμς, αλλά μια επέκταση της μυθολογίας στη μικρή του αδερφή, την Ενόλα, κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολύ μεγάλη επιτυχία της ταινίας στο Netflix, που ήταν κάπως απροσδόκητη, δεδομένου ότι κυκλοφόρησε σε μια εποχή που δεν είχαν εφαρμοστεί ξανά lockdowns.

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν έγινε διαθέσιμη η ταινία στο Netflix και μέσα στον πρώτο μήνα την είχαν δει 76 εκατομμύρια λογαριασμοί, ενώ είχε βρεθεί στην πρώτη θέση με τα δημοφιλέστερα της πλατφόρμας σε 78 χώρες!

Αυτή η επιτυχία μιας ούτως ή άλλως πολύ καλής ταινίας, προσαρμοσμένης σε αυτό που μας έδωσε ο Γκάι Ρίτσι με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, μα σε μια λογική πιο κοντά στα χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, δε γινόταν να μην κεφαλαιοποιηθεί κι έτσι ετοιμάζεται ήδη το sequel, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, θα αναλάβει ξανά τον ρόλο της, όπως και ο Χένρι Καβίλ που υποδύθηκε τον Σέρλοκ Χολμς. Άλλωστε, οι δυο τους ανήκουν στο Netflix, με τη Μπράουν να πρωταγωνιστεί στο Stranger Things και τον Καβίλ στο The Witcher. Και οι δύο σειρές θα είχαν βγάλει 4η και 2η σεζόν αν δεν υπήρχε πανδημία, αλλά κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει.

Είναι άγνωστο αν στο sequel θα βρίσκεται ο Σαμ Κλάφλιν, ο Μάικροφτ Χολμς της ιστορίας, και η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ που έκανε τη μητέρα τους Γιουντόρια.  Ο σεναριογράφος Τζακ Θορν και ο σκηνοθέτης Χάρι Μπράντμπιρ θα έχουν επίσης τους ίδιους ρόλους και στο δεύτερο μέρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA