Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι φίλοι του κινηματογράφου γνωρίζουν τον τίτλο της ταινίας, στην οποία ένας αρρενωπός καπετάνιος προσλαμβάνεται από μια αριστοκρατική, μορφωμένη γυναίκα για να την οδηγήσει σε έναν απομακρυσμένο προορισμό με το παλιό ατμόπλοιό του σε ένα επικίνδυνο ποτάμι. Η απάντηση που θα δώσουν είναι «Η Βασίλισσα της Αφρικής» (The African Queen) το κλασικό φιλμ του 1951 με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Κάθριν Χέπμπορν.

Διαβάστε ακόμη: Bloomberg: Η Ελλάδα γίνεται προορισμός για τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ

 Η επερχόμενη ταινία «Jungle Cruise» της Disney έχει παρόμοια υπόθεση με την «ατρόμητη ερευνήτρια Dr. Lily Houghton (Έμιλι Μπλαντ)» να ζητά τις «αμφισβητήσιμες υπηρεσίες» του πνευματώδους κυβερνήτη Frank Wolff (Ντουέιν "The Rock" Τζόνσον) για να τη μεταφέρει με το ετοιμόρροπο, αλλά γοητευτικό καράβι του La Quila.

 

Σε συνέντευξη στο EW, ο γιος του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Στίβεν Μπόγκαρτ σχολίασε τις ομοιότητες των δύο ταινιών με δεδομένο ότι το κλασικό φιλμ θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη φέτος σε μία ειδική επανέκδοση με αφορμή την 70η επέτειο από την πρώτη προβολή του.

 

«Ο Rock είναι μια χαρά. Έχει υπέροχη προσωπικότητα. Φαίνεται πολύ καλό άτομο. Νομίζω ότι εργάζεται σκληρά, νοιάζεται γι αυτό που κάνει και θα πάω να δω την ταινία. Θα έχει πλάκα. Αλλά δεν τη σκέφτηκα ποτέ ως συνέχεια, ούτε νομίζω ότι ο Ντουέιν Τζόνσον προσπαθεί να είναι ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, αυτό θα ήταν δύσκολο» δήλωσε ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού.

«Δεν θέλω να υποτιμήσω [κανέναν]» είπε διπλωματικά, όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τις δύο ταινίες. «Αλλά 70 χρόνια αργότερα, πιθανότατα δεν θα υπάρξει επανακυκλοφορία του "Jungle Cruise"» ανέφερε.

 

Η ταινία «Jungle Cruise» θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους και στο Disney+ στις 30 Ιουλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA