Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Cinobo σε συνεργασία με το διάσημο ιταλικό aperitif Campari, φέρνει αποκλειστικά για τους συνδρομητές της πλατφόρμας την ταινία Fellini Forward, την πρώτη ταινία μικρού μήκους, φτιαγμένη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Η ταινία επιχειρεί να αποδώσει με έναν πρωτοποριακό τρόπο, τη ζωή και το ύφος ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς, με φόντο την αιώνια πόλη.

Εμπνευσμένη από τη ζωή του Φελίνι και ακροβατώντας μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, η ταινία αποκαλύπτει μια μεταφορική ιστορία για το ξεκίνημα και την εξέλιξη του «Maestro» στον κόσμο του κινηματογράφου. Η ταινία καλεί το κοινό να ακολουθήσει τον μεγάλο δημιουργό στο ταξίδι του από την πρώτη σπίθα του πάθους του, μέχρι να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να γίνει μία από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές ιδιοφυίες όλων των εποχών.

Με αφορμή την ταινία που θα βρίσκεται στην πλατφόρμα από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου, το Cinobo εγκαινιάζει τη νέα συλλογή Felliniesque, ως φόρο τιμής στον αξεπέραστο Φεντερίκο Φελίνι, επεκτείνοντας τον όρο και έξω από τη φιλμογραφία του. H συλλογή θα περιλαμβάνει από δημιουργούς που αγάπησε ο ίδιος (όπως ο Τσάπλιν), ως σκηνοθέτες του σήμερα που επηρεάστηκαν από το τεράστιο έργο του (όπως ο Λιντς και ο Γκίλιαμ) και θα αποτελείται από 8½ ταινίες που κρατούν ζωντανό το μεγαλείο του Maestro.

https://www.youtube.com/watch?v=3yIUp-36W9E

Αναλυτικά οι 8 ταινίες:

Ντέιβιντ Λιντς

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία-θρύλος του Ντέιβιντ Λιντς παραμένει εδώ και δεκαετίες ένας αινιγματικός κινηματογραφικός εφιάλτης που ξεφεύγει ευτυχώς από κάθε λογική εξήγηση.

Η Τέλεια Ομορφιά (The Great Beauty)    

Πάολο Σορεντίνο

Ο Πάολο Σορεντίνο κέρδισε πανάξια το ξενόγλωσσο Όσκαρ γι’ αυτόν τον φελινικό ύμνο στην Αιώνια Πόλη, έναν κινηματογραφικό διονυσιασμό που κρύβει πίσω από τις πανέμορφες εικόνες του τη θλίψη και το κενό της ύπαρξης και μετατρέπει τον πόνο σε ένα ξέφρενο πάρτι δικαιώνοντας πλήρως τον τίτλο του.

Το Θεώρημα Μηδέν (The Zero Theorem)    

Τέρι Γκίλιαμ

Στα χνάρια του "Brazil" και των "12 Πιθήκων", το γκροτέσκο και απαισιόδοξο μελλοντολογικό σύμπαν του Τέρι Γκίλιαμ επιστρέφει με έναν πολύχρωμο παρανοϊκό εφιάλτη που θέλει να αποδείξει τη σημασία του να αγαπάς σε έναν κόσμο που δείχνει να το έχει ξεχάσει.

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας (Love & Anarchy)    

Λίνα Βερτμίλερ

Δεκαετίες πριν οι "Άδωξοι Μπάσταρδη" του Ταραντίνο σχεδιάσουν την εκτέλεση του Χίτλερ, η Λίνα Βερτμίλερ έβαλε τον Τζανκάρλο Τζανίνι σε ρόλο αναρχικού που, ενώ διαμένει σε έναν οίκο ανοχής, κάνει σχέδια για να δολοφονήσει τον Μουσολίνι. Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για μια πολιτικά εκρηκτική ταινία.

 

Το Τσίρκο (The Circus)

Τσάρλι Τσάπλιν

Ντελίριο φτιαγμένο σε μια εποχή που το βωβό σινεμά είχε τελειοποιηθεί, λίγο πριν το άδοξο φινάλε του το οποίο ο Τσάπλιν διαβλέπει και τιμά μαζί με όλα τα είδη σωματικής κωμωδίας που ψυχαγώγησαν γενιές θεατών και ετοιμάζονταν να δώσουν τη θέση τους σε κάτι νέο.

Η Ασυμβίβαστη (Fortunata)

Σέρτζιο Καστελίτο

Στην παράδοση του νεορεαλισμού και των δυναμικών γυναικών σαν την Άννα Μανιάνι, η Γιασμίν Τρίνκα παίζει με τσαγανό και αστείρευτη ενέργεια μια "τυχερή" ηρωίδα που η μοίρα της δεν φαίνεται να ακολουθεί το όνομά της, σε ένα σύγχρονο μελόδραμα χειραφέτησης.

Γουόνγκ Καρ Γουάι

Στην πιο αισθαντική και φιλόδοξη στιγμή του, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι βουτά στην επιστημονική φαντασία των αναμνήσεων ενός άπιαστου παρελθόντος και απογειώνει τις εμμονές του με την (μυθική πλέον) αισθητική τελειότητα των εικόνων του.

The Florida Project

Σον Μπέικερ

Τι βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Disney ονείρου; Στη σκιά της παραμυθένιας Disneyland, παιδιά χτίζουν τους δικούς τους κόσμους και επιβιώνουν μέρα με τη μέρα, νοίκι με το νοίκι. Μικρά επεισόδια, άλλοτε σπαρταριστά άλλοτε συγκινητικά, συνθέτουν τον πολύχρωμο νεορεαλισμό του σύγχρονου σινεμά.

Και η μισή, μιας και είναι μικρού μήκους

Fellini Forward

Ή αλλιώς όταν η τεχνολογική καινοτομία συναντά το ανθρώπινο δημιουργικό μεγαλείο. Μια ετερόκλητη ομάδα επιστημόνων και καλλιτεχνών καλείται να φτιάξει ένα φιλμ μικρού μήκους που θα λειτουργήσει ως η επιτομή του όρου Felliniesque, καθοδηγώντας ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμεύσει ως αφηγηματικό όχημα. Οι δημιουργοί παρουσιάζουν τις ιδιαιτερότητες του πρωτοποριακού αυτού project, λίγο πριν το δούμε ολοκληρωμένο, ως μια μεγαλοπρεπή παρέλαση όλου του κόσμου του Φελίνι μπροστά από τα έκπληκτα μάτια μας.

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:

www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn | TikTok

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA