Μενού
  • Α-
  • Α+

Κεντρικό θέμα σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχει γίνει ο Αλεκ Μπάλντουιν, καθώς από το όπλο που βρισκόταν στα χέρια του και εκπυρσοκρότησε, σκοτώθηκε η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίστηκε σοβαρά ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. Το τραγικό γεγονός έγινε στα γυρίσματα της ταινίας Rust και ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν τον 63χρονο ηθοποιό συντετριμμένο.

Διαβάστε ακόμη: Αλεκ Μπάλντουιν: Πώς σκότωσε τη γυναίκα στα γυρίσματα του Rust με το όπλο - Τι ερευνούν οι Αρχές

Ο ίδιος πήγε οικειοθελώς στο γραφείο του σερίφη και ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, όπως και όλα τα μέλη του συνεργείου που βρίσκονταν εκεί την ώρα της τραγωδίας. Ο τοπικός σερίφης δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις ενώ οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ατύχημα καθώς υπήρξε πρόβλημα με το όπλο που όπως σημειώνεται περιείχε άσφαιρα.

https://twitter.com/piersmorgan/status/1451396601591697412?ref_src=twsrc^tfw

Μετά από τους πυροβολισμούς η Χαλίνα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα, διακομίστηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο ωστόσο λίγο αργότερα εξέπνευσε. Ο έτερος τραυματίας, ο 48χρονος σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Αλεκ Μπάλντουιν: Πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός στο Rust

Η ταινία Rust, η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix, έχει τον Αλεκ Μπάλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο. Τα γυρίσματα που έχουν διακοπεί, πραγματοποιούνται στο Bonanza Creek Ranch που είναι γνωστό για τις παραγωγές γουέστερν.

Νεκρή η Χαλίνα Χάτσινς, στο νοσοκομείο ο Τζόελ Σόουζα

Η Χαλίνα Χάτσινς, η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας στο Rust, είχε γεννηθεί στην Ουκρανία και μεγάλωσε σε μία στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ, ως μέλος της ομάδας έρευνας. Στην πορεία αποφάσισε να αλλάξει καριέρα, μετακόμισε στο Λος Αντζελες και το 2015 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Θεωρούνταν ως μία από τις πιο εξελίξιμες κινηματογραφίστριες και το 2018 είχε επιλεχθεί ως μία από τις Rising Stars του περιοδικού American Cinematographer.

Από την πλευρά του ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, γεννήθηκε στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας και δραστηριοποιείται κυρίως στο Σαν Φρανσίσκο όπου ζει με την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο μικρά παιδιά. Ως σεναριογράφος-συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο Τζόελ Σόουζα έκανε το ντεμπούτο του στις ταινίες μεγάλου μήκους με την ταινία δράσης Crown Vic.

Η εξήγηση του ειδικού

Σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να χρησιμοποιήθηκε κανονικό όπλο που είχε μεν άσφαιρα, αλλά δεν είναι ειδικό για ανάλογες χρήσεις, και το άλλο να υπήρξε προβληματική γόμωση. Όπως είπε, υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε όπλο κρότου όμως τα βλήματα να ήταν προβληματικά και να εξερράγησαν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να πλήξουν όσους βρίσκονται περιμετρικά -και όχι σε ευθεία- και είναι ικανά να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Αλλωστε στις ταινίες χρησιμοποιούνται ειδικά πιστόλια και περίστροφα, ενώ τα φυσίγγια που περιέχουν δεν μπορούν να προκαλέσουν θανάσιμους τραυματισμούς ακόμη και σε εξ επαφής πυροβολισμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA