Ταινίες
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αλεκ Μπάλντουιν: «Υποψία ότι η σφαίρα τοποθετήθηκε επίτηδες στο όπλο», λέει ο Νίκος Μαστοράκης

«Μίλησα με φίλους και συναδέλφους στο Χόλυγουντ και κρίνουν πολύ ύποπτο το ότι βρέθηκε μια σφαίρα σε ένα όπλο κατά τη διάρκεια πρόβας. Τα άσφαιρα δεν έχουν βλήμα και είναι οπτικά πολύ διαφορετικά από τις κανονικές, έχουν απλώς μία πλαστική τάπα, η οποία εκσφενδονίζεται κατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου», λέει ο Νίκος Μαστοράκης

Πηγή: Twitter, Unsplash
Πηγή: Twitter, Unsplash

Σκηνοθέτης και ο ίδιος και με πολλά «χιλιόμετρα» σε γυρίσματα, ο Νίκος Μαστοράκης μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για το δυστύχημα που έγινε με τον Αλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, με κανονική σφαίρα, από όπλο που χρησιμοποιούνταν για την ταινία «Rust».

«Μίλησα με φίλους και συναδέλφους στο Χόλυγουντ και κρίνουν και εκείνοι όπως και εγώ πολύ ύποπτο το ότι βρέθηκε μια σφαίρα σε ένα όπλο κατά τη διάρκεια πρόβας. Τα άσφαιρα δεν έχουν βλήμα και είναι οπτικά πολύ διαφορετικά από τις κανονικές, έχουν απλώς μία πλαστική τάπα, η οποία εκσφενδονίζεται κατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου. Γι' αυτό, με τα άσφαιρα γίνεται πρόβα», είπε ο Νίκος Μαστοράκης. Και συνέχισε: «Το όπλο του prob guy που δίνει στον ηθοποιό στην πρόβα είναι άδειο και όταν έρχεται η στιγμή να γίνει η σκηνή, τότε δίνεται στον ηθοποιό το όπλο αυτό και τότε ακόμα και η κάμερα μπροστά έχει προστατευτικό plexiglass. Επομένως, υπάρχει υποψία πως αυτή η σφαίρα τοποθετήθηκε επίτηδες σε αυτό το όπλο».

Ο Νίκος Μαστοράκης διευκρίνισε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανάμεσα στα πυρομαχικά της ταινίας να υπάρχει πραγματική σφαίρα… Η περίπτωση του γιου του Μπρους Λι είναι εξηγήσιμη, καθώς η σφαίρα ήταν στη θαλάμη και κανείς δεν την είδε όταν φόρτωσε τα άσφαιρα»…

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Ο Ευθύμης Ραφαήλ Γουγούρης, ειδικός οπλισμού κινηματογραφικών ταινιών, ανέφερε στην ίδια εκπομπή: «Οι κανόνες είναι απαράβατοι. Στην Ελλάδα, πρέπει να δοθεί ειδική άδεια για να έρθει ο οπλισμός από το εξωτερικό. Το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την χρήση κανονικού οπλισμού παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Άλεκ Μπάλντουιν #Δολοφονία #Νίκος Μαστοράκης #Χαλίνα Χάτσινς #Rust

Best of Internet